Diyarbakır'da, Elektrik ve Suyu Kesen Kamu Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da, Elektrik ve Suyu Kesen Kamu Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımın devam ettiği 2 mahallede, elektrik ve içme suyu şebekesinin, kamu görevlileri tarafından kesildiğini iddia eden Sur Platform'u üyeleri, bu görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

28.08.2017 16:44

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımın devam ettiği 2 mahallede, elektrik ve içme suyu şebekesinin, kamu görevlileri tarafından kesildiğini iddia eden Sur Platform'u üyeleri, bu görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Merkez Sur İlçesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında Ali Paşa ve Lalebey Mahallesi'nde, evlerin yıkımı sürüyor. Mahallede halen yaşayan ailelerin elektrik ve sularının kamu görevlileri tarafından kesildiğini iddia eden Sur Platform üyeleri, bugün öğlen saatlerinde savcılığa dilekçe verilmek üzere Diyarbakır Adliyesi önünde toplandı. Platform üyelerine HDP Diyarbakır Milletvekilleri İmam Taşçıer, Sibel Yiğitalp, parti üyeleri ve bazı sivil vatandaşlar da, adliye önüne gelerek destek verdi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı adliye binası önünde ilk olarak konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Sur'un 6 mahallesine 1 yıl 8 aydan bu yana girilmediğini ve oradaki mahallelerin yerle bir edildiğini belirterek, "6 bin yıllık kültür ayaklar altına alınmış. Tarih yok sayılmış. Şimdi ise Lalebey ve Ali Paşa Mahallelerin de aynısının yapılmasından endişeliyiz. Eğer aynısı değilse hukuk kurallarının işlemesi lazımdı. Halen mahkemesi devam eden bir yerde vatandaşı elektriksiz ve susuz bırakmak vatandaşın kendi evine gitmesini dahi engellemek bariyerler etrafına çevirmek hukuksuzluk ve adaletsizliktir. Bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Bunun keyfi olduğunu düşünüyoruz. Hukuku göreve çağıracağız. Adliyeye başvurumuzun nedeni budur. Eğer bir hukuksuzluk varsa devlet eliyle bu yapılıyorsa bizde halk ve sivil inisiyatif olarak bunun hesabını yasal ve demokratik yollarla sormak istiyoruz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Evlerimizin hukuksuzca yıkılmasına ve sonrasında ne ucube evler yapılacağı hakkında bilgi sahibi olmamamıza rağmen buna müsaade etmemek için başvuru yapacağız. Bu işin peşini hem platform olarak hem de Diyarbakır'ın seçilmişleri olarak buna karşı duracağız" dedi.

"6 BİN YILLIK BİR KÜLTÜR YOK EDİLİYOR"

Terör örgütü DAEŞ'ın Suriye'deki Palmira antik kentine yaptığı saldırıları hatırlatan Taşçıer, "Oradaki gelenek ve görenekler ile yaşam tarzı yok ediliyor. Yerine gelecek olan evlerin nasıl bir ev olduğunu ve tarihi dokuya uygun olup olmadığı hakkında hiç kimsenin bilgisi ve haberi yok. Daha önce 6 mahallede yapılanların hiçbirinin tarihi dokuya uygun olarak yapılmamıştır. Vatandaşlar ne olacak. Oradan giden vatandaşlar neden kendi evine gelemiyor. Devlet karar almışsa evi yıkmışsa eğer evi tekrar yapar ve onu koyar oraya. Ama vatandaşa bugün ki değerinin 5 katıyla evi verirse vatandaş bir daha oraya giremez. Bu acaba rant için mi yapılıyor. Yani tarihi doku yok edilerek bazı insanlara peşkeş mi çekiliyor. Bu bizi düşündürüyor. Bundan dolayı bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından 1'i avukat 4 kişi, savcılığa dilekçe vermek için adliye binasına girdi.

Diyarbakır\'da, Elektrik ve Suyu Kesen Kamu Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da, Elektrik ve Suyu Kesen Kamu Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement