Hac Dönüşü Rahatsızlanan Hastaya MERS Virüsü Teşhisi - Son Dakika
Güncel

Hac Dönüşü Rahatsızlanan Hastaya MERS Virüsü Teşhisi

Hac Dönüşü Rahatsızlanan Hastaya MERS Virüsü Teşhisi

Hac dönüşü uçakta rahatsızlanan Diyarbakırlı Kadriye Bilgiç'e kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde MERS virüsü teşhisi kondu.

18.10.2014 17:55  Güncelleme: 18:49

Hac dönüşü uçakta rahatsızlanan Diyarbakırlı 60 yaşlarındaki Kadriye Bilgiç, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ebola şüphesi üzerine hastanenin acil servisinde hasta kabulü 1.5 saat durdurulurken, Bilgiç'e ilk bulgulara göre MERS-CoV teşhisi konuldu.

HAVALAALNINDA FENALAŞTI

Diyarbakır'dan hacca giden Kadriye Bilgiç, burada kaldığı 15 gün süre içinde rahatsızlandı. Bugün uçakla Diyarbakır'a dönen Bilgiç, havaalanında fenalaştı. Havaalanında sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Kadriye Bilgiç, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

"ACİL SERVİS 1,5 SAAT KAPATILDI"

Bilgiç'in izole bir odaya alındığı hastanenin acil servisi, yaklaşık 1.5 saat boyunca hasta kabul etmedi. Numuneler alınıp Ankara'ya gönderilen Bilgiç'e Suudi Arabistan'da sık görülen ve halk dilinde şiddetli solunum yolu hastalığı adı verilen MERS- CoV hastalığı teşhisi konuldu.

"MERS VİRÜSÜNE RASTLADIK"

Hastanenin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Fatih Aslan, hastada Ebola bulunmadığını belirterek, hastanın Hacda bulunduğu 15 gün sürecince de rahatsızlık yaşadığını söyledi. Aslan, hastanın MERS CoV hastalığı nedeniyle izole bir odada tedavi altına alındığını belirterek, "Acil servisimizi 1.5 saat süreyle şüphe üzerine hasta kabulüne kapattık. Şimdi hasta izole odaya alındı ve acil servisimiz de hasta kabulune başladı. Gerekli tedavileri sürüyor, hastadan alınan numuneler de incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi" dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada ise hacdan gelen ve son 15 gündür ateşi olan kadın hastanın Ebola hastalığı taşıdığı iddialarının gündeme geldiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Söz konusu hastanın batı Afrika'dan seyahat öyküsünün olmaması, uzmanlarımızı Ebola şüphesinden uzaklaştırmaktadır. Öncelikle Mers Cov ya da diğer hastalıkları ekarte etme açısından da hasta izole edilmiş olup, alınan numune incelenmek üzere Ankara'daki laboratuvara gönderilmiştir."

"KARANTİNADA İZLENİYOR"

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Kanğın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karantina altına alındığını belirterek, "Enfeksiyon hastalıkları uzmanları Ebola olabileceğini düşünmüyor. Hasta karantinada izleniyor" dedi.

Hastanenin acil bölümüne ilk etapta çok acil vakalar dışında hasta alınmadığını anlatan Kanğın, karantina altına alınan hastanın bütün tetkiklerinin yapıldığını bildirdi.

Kanğın, tetkiklerin Ankara'ya Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gönderildiğini, sonuçların 2 gün içerisinde gelmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hac Dönüşü Rahatsızlanan Hastaya MERS Virüsü Teşhisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • VAYVAY: Niye gidiyorlar bence gerekmez. 0 6 Yanıtla
  • sedo: Selam bile virme gardaş 1 0 Yanıtla

Advertisement