Diyarbakır'daki Kadın Cinayeti - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Kadın Cinayeti

Diyarbakır\'daki Kadın Cinayeti

Geçtiğimiz Cumartesi günü kocası tarafından öldürülen Z.Y.'nin ailesi, cinayetin namus nedeniyle değil, bilemedikleri başka sebeplerden dolayı işlendiğini iddia etti.

20.11.2012 18:34

Geçtiğimiz Cumartesi günü kocası tarafından öldürülen Z.Y.'nin ailesi, cinayetin namus nedeniyle değil, bilemedikleri başka sebeplerden dolayı işlendiğini iddia etti.

Yenişehir ilçesi Şemse Allak Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına Z.Y.'nin ağabeyi Adnan Şanioğlu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Fikriye Yılmaz, Kardelen Kadın Evi temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağabey Adnan Şanioğlu, kız kardeşinin masum olduğunu, katilin namusu, işlediği suça bir kamuflaj olarak kullandığını söyledi. Katilin aldattığına kanıt olarak, cep telefonuna uzun mesajlar geldiği ve buradan da onu aldattığını anladığını iddia ettiğini belirten Şanioğlu, kız kardeşinin okuma yazma bilmediğini ileri sürdü. Kardeşinin masum olduğuna inandığını aktaran Şanioğlu, Z.Y.'nin uzun süreden beri şiddete maruz kaldığını ve katil zanlısı N.Y.'nin yanında taşıdığı bıçağı kardeşine göstererek, 'Seni bu bıçakla öldüreceğim' dediğini ve sonunda o bıçakla kız kardeşini öldürdüğünü ifade etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Fikriye Yılmaz ise, Türkiye'de her gün dört kadının öldürüldüğünü belirterek, devletin bu duruma 'dur' demesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, cinayete kurban gidenlerin aileleriyle beraber olmaya devam edeceklerini dile getirerek, adaletin yerine gelmesi için katilin cezasında indirim uygulanmadan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Yılmaz daha sonra, aileleri barıştırma timleri kurmak yerine bu cinayetleri gerçekten durduracak çözümler üretmeleri çağrısında bulundu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Kadın Cinayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement