Doğaya Kınalı Keklik Bıraktılar - Son Dakika
Güncel

Doğaya Kınalı Keklik Bıraktılar

Doğaya Kınalı Keklik Bıraktılar

Siirt' e, doğa ve yaban hayatını koruma programı kapsamında, doğaya 300 kınalı keklik bırakıldı.

04.07.2012 13:35

Siirt Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nce, doğa ve yaban hayatını koruma programı çerçevesinde, Gaziantep Keklik Üretme Çiftliğinden getirilen 1000 adet kınalı Keklik,' ten 300 adedi, Kurtalan ilçesine bağlı Beykent köyünde doğaya bırakıldı.

Siirt Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nce belirlenen program çerçevesinde, Kurtalan İlçesine bağlı Beykent köyü sınırları içinde bulunan, yerleştirme sahasında düzenlenen programa; Siirt Valisi Musa Çolak, Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can, Orman ve Su İşleri Müdürü Nevzat Amcalar, Beykent köyü muhtarı Hadi Korkmaz ve diğer yetkiller katıldı.

Vali Musa Çolak burada yaptığı açıklamada;"Doğa ve yaban hayatı koruma kapsamında, çeşitli sebeplerden dolayı sayıları azalan kınalı kekliklerin popülasyonunu artırmak ve nesillerinin devamlılığının sağlamak amacıyla, 300 kınalı Keklik'i doğal yaşam alanlarına bırakıldığını, Keklikler doğaya bırakılmadan önce, 7 günlük doğaya adaptasyon çalışmalarına tabi tutulduğunu, geriye kalan 700 Keklik' inde belirli aralıklarla, Pervari, Eruh ve Şirvan ilçemizdeki doğal yaşam alanlarına bırakılacağını" söyledi.

Vatandaşlardan, doğaya bırakılan kekliklere sahip çıkmasını isteyen Vali Musa Çolak, "doğada nesli azalan ve tehdit altında olan türlerin suni ortamlarda çoğaltılarak, tekrar doğaya bırakılması, doğanın korunması ve doğa bilincinin gelişmesi bakımından önemlidir. Son yıllarda ülkemizde bir çok ölüme neden olan kenelerin azalmasına fayda sağlayan bu hayvanlar, aynı zamanda ekolojik dengenin korunmasında da biyolojik mücadeleye katkı sağlıyor."dedi.

Doğaya keklik yerleştirme çalışmalarımızın başarıya ulaşması için, yöre insanının doğal dengenin korunmasında, daha duyarlı davranmaları gerektiğne vurgu yapan Vali Musa Çolak, av ile ilgili yasaklara da uyulmasının önemine değindi.

Daha sonra, Kurtalan İlçesine bağlı Beykent köyü sınırları içinde bulunan, yerleştirme sahasında, 300 Kınalı keklik doğayla bırakıldı.

Keklikler doğaya bırakılmadan önce, 7 günlük doğaya adaptasyon çalışmalarına tabi tutuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğaya Kınalı Keklik Bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement