"Doğu Batı Arasında İslam Birliği İdeali" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

"Doğu Batı Arasında İslam Birliği İdeali" Sempozyumu

"Doğu Batı Arasında İslam Birliği İdeali" Sempozyumu

Üsküdar Belediyesi ve İlmi Etüdler Derneği'nce, Aliya İzzetbegoviç anısına uluslararası sempozyum düzenlenecek

22.10.2013 13:08

Üsküdar Belediyesi ve İlmi Etüdler Derneği'nce, vefatının 10. yılında Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç anısına uluslararası sempozyum düzenlenecek.

İlmi Etüdler Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Doğu-Batı Arasında İslam Birliği İdeali" başlığı ile düzenlenecek sempozyumun, 2 6 Ekim'de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceği bildirildi.

Entelektüel bilge kişiliği ile öne çıkan Aliya İzzetbegoviç'in yalnız Boşnakların değil, batı ve doğu arasında tercihe zorlanan tüm insanlık için derinlikli bir hesaplaşmanın öncüsü olduğu belirtilen açıklamada, gelinen noktada dünya üzerinde sonu gelmeyen savaşların, İslam düşmanlığı ve batılı değerlerden beklentilerin devam etmesinin, Suriye, Mısır, Somali ve Kenya olaylarının, Aliya İzzetbegoviç'in derinlikli düşüncesinden hareketle ve Türkiye'nin süreçte artan siyasi rolü ile yeni imkan arayışlarını gerekli kıldığı kaydedildi.

"Kimlik, kültür ve hayat", "İslam ve siyaset" ve "Din ve ahlak" başlıklı oturumlarla gerçekleştirilecek sempozyumda, 13 tebliğcinin sunum yapacağı açıklandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Doğu Batı Arasında İslam Birliği İdeali' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement