Doğu'da Ağaçlara 3 Bin Kuş Yuvası - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Ağaçlara 3 Bin Kuş Yuvası

Doğu\'da Ağaçlara 3 Bin Kuş Yuvası

Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ağaçlara 3 bin kuş yuvası yerleştirdiklerini söyledi.

08.12.2015 11:18

Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ağaçlara 3 bin kuş yuvası yerleştirdiklerini söyledi.

Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Kars'taki ormanlık alanlara 2 yıldan bu yana Orman Zararlarıyla Mücadele Dairesi'nin programı kapsamında 3 bin kuş yuvası astıklarını belirten Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, kuş yuvası çalışmalarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi. Yuvaları ağaçların gövdeleri yerine dallarına astıklarını vurgulayan Bölge Müdürü Çetiner, yuvaların bakımını yaptıklarını bildirdi. Kuşların yuvaları sahiplendiğine işaret eden Çetiner, şöyle konuştu:

"Yuva, gövdeye yerleştirildiğinde yılanlar kuş ve yumurtaları yiyebililiyor. Bu tür tehdidi ortadan kaldırmak için yuvaları özellikle ağaçların dallarından asıyor ve uygun tellerle bağlıyoruz. Ormanlardaki ağaçlara yerleştirdiğimiz yuvalar kuşların yaşanan Siibirya soğuklarında sıcak bir kış geçirmesini sağlayacak. Ormanlara zarar veren böcek ve tırtılları yiyerek beslenen kuşların popilasyonunu artırmak için Genel Müdürlüğün bize verdiği program çerçevesinde bu kuş yuvalarını ağaçlara asarak ormana bir katkı sağlamış oluyoruz. Bölgemizde büyük derecede orman zararlılarına raslanılmamıştır. Ancak biz tedbiri elden bırakmıyoruz. Yuvaları büyük bir bölümü Erzurum'un Şenkaya, Kars'ın Sarıkamış ve Ardahan'ın Göle ilçelerindeki ormanlıklardaki ağaçlara asıldı."

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu'da Ağaçlara 3 Bin Kuş Yuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement