Doğu ve Güneydoğu'daki İş Adamlarından Ortak Açıklama - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu'daki İş Adamlarından Ortak Açıklama

Doğu ve Güneydoğu\'daki İş Adamlarından Ortak Açıklama

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarının başkanları, ortak açıklama yaptı.

03.10.2012 16:12  Güncelleme: 10:19

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarının başkanları, ortak açıklama yaptı.

Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş'in bulunduğu bölgedeki il ve ilçe oda ve borsa başkanları DTSO'da toplandı. Basına kapalı yapılan toplantının ardından hazırlanan ortak açıklamayı DTSO Başkanı Can okudu.

Can, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları başkanları olarak, Türkiye'nin en temel meselesi olan ve 30 yıldan bu yana süren çatışma ortamının artık çekilmeyecek duruma gelmesi nedeniyle toplandıklarını söyledi.

Kürt sorununun Türkiye'de, özellikle de bölgede yıllardan beri çok ciddi yaralar açtığını, her gün onlarca gencin öldüğüne şahit olduklarını belirten Can, bu ölen gençlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini kaydetti.

Can, artık bu ülkede hiç bir annenin gözyaşı dökmesine tahammüllerinin kalmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bugün yapılan toplantı sonucunda bütün oda ve borsa başkanlarının ortak kararını sizlerin aracılığıyla kamuoyuna açıklıyoruz. TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilerle görüşme talebinde bulunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız hatta çözüme ulaşmak için Kandil veya İmralı ile de görüşme talebimiz olacak. Bugün bu toplantıda ortaya çıkan bir diğer önemli faktör de şudur; çözüme dönük iyi niyet göstermeyen parti ve taraflar tarafımızdan kamuoyuna teşhir edilecektir. Bütün amacımız, diyalog ve müzakere ortamının bir an önce oluşmasıdır. Sonuç olarak akan kanın durması ve bölgemizde huzur ve güven ortamının tesisi için bir an önce silahların susması ve karşılıklı müzakerelerin başlamasını istiyoruz. Artık yeter, 'edi bese'."

Öte yandan oluşturulan heyetin yarından itibaren başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve parti temsilcilerinden randevu talep edeceği öğrenildi.

Muhabir: Meral Özdemir-Şaban Yılmaz

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu'daki İş Adamlarından Ortak Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement