DP Genel Başkanı Uysal - Son Dakika
Güncel

DP Genel Başkanı Uysal

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kongreden görüntüler Uysal'ın konuşması - "Almanya'da insanların yüzlerini kızartacak zulümleri icat edenler, insanlara soykırım uygulayanların bu aziz millete söyleyecek sözleri yoktur.

12.06.2016 17:04

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kongreden görüntüler

Uysal'ın konuşması - " Almanya'da insanların yüzlerini kızartacak zulümleri icat edenler, insanlara soykırım uygulayanların bu aziz millete söyleyecek sözleri yoktur. Parlamentolarında bu aziz milletle ilgili karar alma hakları yoktur."

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Almanya'da insanların yüzlerini kızartacak zulümleri icat edenler, insanlara soykırım uygulayanların bu aziz millete söyleyecek sözleri yoktur. Parlamentolarında bu aziz milletle ilgili karar alma hakları yoktur." dedi.

Uysal, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de artık iktidarıyla muhalefetiyle güzel şeylerden bahsedilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de insanların geniş kitlelerle farklı cephelere ayrıldığını savunan Uysal, "Bu noktadan baktığımızda Türkiye'nin içinde bulunduğu kendi kendisini yönetemeyen bir çoğrafyada, geçmişte kendi kaderini kendisi çizmiş bir millet olarak bugün de kendi geleceğini kendisi tayin etme mecburiyetindedir. Bu anlayış içerisinde inşa ettiğimiz bu kutlu yolun kıymetini ülkeyi yönetenler başta olmak üzere bu vatan toprağında yaşayan tüm vatandaşların bu ülkenin kıymetini iyi idrak ederek geleceğimize de bu istikamette ortaya koyma mecburiyeti vardır." diye konuştu.

Türkiye'nin tarih boyunca mazlumların abisi olmuş bir millet olduğunu belirten Uysal, "Hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz bazı iddialarla, bu büyük millet yargılama gayretleri içerisinde uluslararası alanda itham edilmektedir. Almanya'da insanların yüzlerini kızartacak zulümleri icat edenler, insanlara soykırım uygulayanların bu aziz millete söyleyecek sözleri yoktur. Parlamentolarında bu aziz milletle ilgili karar alma hakları yoktur." ifadelerini kullandı.

Tek adayla girilen seçimde mevcut İl Başkanı Adem İpek, oy kullanan 189 delegeden 179'unun desteğini alarak tekrar başkan seçildi.

DP Genel Başkanı Uysal
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DP Genel Başkanı Uysal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement