DTSO'dan Lice'ye Başsağlığı Ziyareti - Son Dakika
Güncel

DTSO'dan Lice'ye Başsağlığı Ziyareti

DTSO\'dan Lice\'ye Başsağlığı Ziyareti

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri, Lice ilçesinde hayatını kaybeden Hacı Baki'nin taziyesine katıldı.

11.06.2014 15:25  Güncelleme: 15:19

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis başkanı Celalettin Birtane, Başkan Yardımcıları Metin Aslan, Mesut Altın ve meclis üyeleri, Lice'nin girişinde kurulan taziye çadırına giderek, hayatını kaybeden Hacı Baki'nin yakınlarına başsağlığında bulundu.

Taziyede konuşan Meclis Başkanı Celalettin Birtane; "Hayatlarını kaybeden bu insanlarımız barış ve demokrasi şehididirler. Çünkü onlar karakol yapılmasın diye demokratik tepkilerini gösterirken hayatlarını kaybetmişlerdir. Yeni yapılan Kalekolların anlamı yeniden savaş, yeniden ölümler demektir" dedi.

DTSO olarak, herkes kadar, barışa sahip çıkma sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Birtane; "barış olmazsa yaşamsal faaliyetlerin önemli bir kısmı gerçekleşmiyor, ekonomi de bunlardan biridir. Biz buradan hükümete çağrı yapıyoruz; Sayın Öcalan'ın başlattığı onurlu barış süreci bir buçuk yılını dolduruyor. Devlet ve hükümet bu süreci samimiyetle iyi değerlendirmezse geleceğimizin bir bütün olarak karanlık olacağı açıktır. Bu süreci samimi olarak sonuca götürmek, hükümetin sorumluluğundadır. Tarihte devletin samimiyet karnesi çok iyi değil zira. Halk bu nedenle gelişmeleri tedirginlikle izliyor. Ortadoğu'da bir güç olmanın yolu, Kürtlerle onurlu bir barıştan geçer. Başka şekilde, devletin başarılı olma şansı yoktur. Bu konudaki çalışmalarımızı biz de sürdüreceğiz. Halkımızın başı sağ olsun" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DTSO'dan Lice'ye Başsağlığı Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement