Dumlupınar Üniversitesi'nde 'tasarım ve Sanat Çalıştayı' - Son Dakika
Güncel

Dumlupınar Üniversitesi'nde 'tasarım ve Sanat Çalıştayı'

Dumlupınar Üniversitesi\'nde \'tasarım ve Sanat Çalıştayı\'

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen 'Grafik Tasarım ve Sanatlar Çalıştayı', konuşmalar ve sergi açılışları ile başladı.

13.10.2011 16:48

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen 'Grafik Tasarım ve Sanatlar Çalıştayı', konuşmalar ve sergi açılışları ile başladı. Çalıştaya, alanında uzman çok sayıda davetli katıldı.

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından organize edilen ve 15 Ekim'e kadar sürecek 'Grafik Tasarım ve Sanatlar Çalıştayı'nın açılışı, geniş bir katılım ile gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'ndaki açılışa Vali Vekili Metin Selçuk, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, GSF dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan, bölüm başkanı Do. Dr. Levent Mercin, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, çok sayıda sanatçı ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan, "21. Yüzyıl'da yaşanan teknolojik gelişmeye paralel olarak artık ülkeler arasından her türlü tasarım ve uygulamaya ihtiyaç olduğu bilinmektedir. Günün koşullarında da çağdaş sanat ve tasarım eğitiminin yaygınlaşmasının bir gereksinim olduğunu görmekteyiz. Bu tür çalıştayların yapılması ezbercilik yerine öğrenmeyi kabul etmek yerine araştırma yeteneğinin gelişmesini sağlar. Eğitimde öğrenci başarısının önemli göstergelerinden birisi öğrencinin bilgi ve becerisini bir proje çalışması ile ortaya koyabilmesidir" diye konuştu.

Katılımcılar adına Türkiye'nin yaşayan en yaşlı kaligrafi (güzel yazı yazma sanatı) sanatçısı Etem Çalışkan bir konuşma yaptı. Çalışkan, "Dumlupınar benim için ayrı bir anlam. Duygu ırmağıdır. İlkokulda, ortaokulda üniversitenin simgesi olan abidenin bende hep yeri var. Yüreğimde var. Ben bir yazı sanatçısı olarak, 50 yıllık bir gazetecilik dönemim ve bir de ressamlığım var. Ama son yıllarımı güzel yazı sanatçılığıma ayırdım ve öyle devam ediyorum" dedi.

ESTETİĞİN OLMADIĞI BİR ÜRÜN SINIFTA KALIYOR

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, "Bu ülke gelişen, zenginleşen ve dünyanın önemli ülkelerinden birisi olamaya doğru hızla ilerleyen bir ülke. Bu ülkenin ürettiği malların, sanayi ürünlerinin dış piyasalarda rekabet edebilmesi, alıcı bulabilmesi, kendini kabul ettirebilmesi için çok iyi bir zarf içinde sunulması gerekiyor. Bu zarfın güzelliği, şekli, dizaynı da zannediyorum bu çatılar altında yapılacak. Bu çalışmanın yapılmadığı bir ürün ne kadar güzel olursa olsun insanoğlunun bilinçaltında, bilinç üstünde bir güzellik bir estetik anlayışı var. Estetiğin olmadığı bir ürün maalesef sınıfta kalıyor ve hatta hak ettiği yeri bulamıyor. Yapılan bir araştırmada bir içecek türünün satışlarında ki artışın şişe dizaynı ile bire bir yakından ilişkisinin olduğu ispatlanmış. Dolayısı ile sanatın, estetiğin, güzelliğin insanoğlunun bilincinde taşıdığı bu önemli değeri bir zarf içerisinde sunabilmek için güzel sanatlar eğitimi çok önemli. Bu tür etkinliklere daima destek vereceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Harun Hilmi Polat'ın 'simge tasarımı' sergisi ve öğrenci proje sergisi protokol mensupları ve katılımcılar tarafından gezildi. Çalıştaya destek olanlara da plaket verildi. - Kütahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dumlupınar Üniversitesi'nde 'tasarım ve Sanat Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement