Dünya Çocuk Hakları Kültür ve Resim Sergisi - Son Dakika
Güncel

Dünya Çocuk Hakları Kültür ve Resim Sergisi

Dünya Çocuk Hakları Kültür ve Resim Sergisi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları resimli kültür sergisi eski belediye binasında açıldı.

22.11.2011 08:26

Açılışa Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mevlüt Aydın, şube müdürleri ile çok sayıda değişik okullara mensup öğrenci gurubu katıldı.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş; "Çocuklarımızın içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir yaşam sunmak amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi" hazırlanmış ve üye ülkelerce kabul edilmiştir. Dünyamızın birçok yerinde, çocuklarımız insanlık dışı koşullarda ve çok düşük ücretlerle çalıştırılmaktadır. Okula gönderilmeyerek, en temel haklarından olan eğitim hakkı ellerinden alınan çocuklarımız, daha vahim şekilde sağlıksız koşullarda çalıştırılarak sağlıklarını da kaybetmektedirler.

Bunun yanı sıra; aile içi şiddet ve son yıllarda giderek artan çocuk istismarı yönündeki suçlar da, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, zihinsel ve fiziksel gelişimlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu gibi istenmeyen olaylar sonrasında, ileriki hayatlarında iyi bir meslek sahibi, iyi bir eş, iyi bir ebeveyn olabilecek evlatlarımız; psikolojileri bozulmuş, suça meyilli bir insan olarak hayatlarına devam etmektedirler. Çocuklarımızın oyun oynamaları, eğitim almaları, sosyalleşmeleri gereken çağlarında, zorla çalıştırılarak, fiziksel şiddet ve istismara maruz kalmaları en az onlar kadar, ailelerini ve toplumumuzu da derinden yaralamaktadır. Ülkemizde bu tür sorunları çözüme kavuşturma adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mızın ülke genelinde birçok projesi ve atılımları mevcut. Çocuklarımızın zihinsel gelişimine katkı sağlayan bu etkinlikte bunlardan bir tanesi. Bakanlığımızı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'müzü, öğretmenlerimizi ve yavrularımızı bu güzel etkinlikten dolayı kutluyorum." dedi.

Açılışı yapılan sergi, 21-25 Kasım tarihleri arasında isteyen herkes tarafından ücretsiz gezilebilecek. Yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından açılan "Çocuk Hakları" temalı resim sergisinin 4 gün boyunca eski Belediye binasında sergileneceği belirtildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Çocuk Hakları Kültür ve Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement