Dursunbey'e Yoğun Bakım Ünitesi - Son Dakika
Güncel

Dursunbey'e Yoğun Bakım Ünitesi

Dursunbey\'e Yoğun Bakım Ünitesi

Dursunbey'e Yoğun Bakım Ünitesi için girişimler yapıldı.

26.03.2012 16:08

Dursunbey Basın Birliği (DBB) üyeleri ve Dursunbey Devlet Hastanesi başhekimi Bilal Kaya Dursunbey'e yoğun bakım ünitesi kurulması için Balıkesir'de çeşitli temaslarda bulundu.

Dursunbey gibi bir ilçede 21. yüzyılda Hastaların yoğun bakım ünitesi olmaması sebebi ile en küçük bir vakada hastaların Balıkesir ve çevre il ve ilçelere gönderilerek tedavi olması birçok vatandaş tarafından tepki ile karşılanıyordu.

Bu sebep ile vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda harekete geçen Dursunbey Basın Birliği Dursunbey Devlet Hastanesi başhekimi Bilal Kaya ile bir görüşme gerçekleştirerek bu konuda bir an önce adım atılması gerektiğini belirtti. Yapılan görüşmelerin sonucunda Birçok hastane ile iletişime geçen Başhekim Bilal Kaya uzun uğraşlar sonucunda 17 adet yoğun bakım ünitesinin Balıkesir Devlet Hastanesinden Dursunbey'e verilmesi sözünü aldı. Fakat bu ünitelerin kurulabilmesi için gerekli olan yaklaşık 80.000,00 TL hastanenin döner sermayesinde bulunmadığı için Başhekim tekrar Dursunbey Basın Birliği ile iletişime geçti.

YOĞUN BAKIM KURULURSA BALIKESİRE SEVKLER %90 AZALACAK

Bunun üzerine Basın Birliği Başkanı Ramazan Atam Dursunbey Basın Birliği üyeleri ile acil olarak yaptığı toplantının ardından Balıkesir İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan ile görüşme kararı aldı. Geçtiğimiz gün İGM Başkanını makamında ziyaret eden Dursunbey Basın Birliği başkanı, Dursunbey Basın Birliği üyeleri ve Dursunbey Devlet Hastanesi Başhekimi Bilal Kaya konuyu Ramazan Bahçavan'a aktardı. Bahçavan bu hususun çok önemli bir konu olduğuna değinerek bu konuya hassasiyet ile eğilen Dursunbey Basın Birliği üyelerine teşekkürlerini sundu.

Konu ile ilgili gerekli çalışmaları yapacağını belirten Bahçavan gerekli olan paranın bulunması için hem siyasi hem bürokratik işlemleri başlatacağını belirtti. Yaklaşık iki saate yakın bir görüşme ile Bahçavan'a konuyu enine boyuna anlatan Dursunbey Basın Birliği ve Başhekim Bilal Kaya bu ünitelerin kurulması halinde Balıkesir'e sevk edilen ambulansların %90 oranda azalacağını kalp krizi gibi ani olaylarda yolda ölümlerin önlenebileceğini belirttiler.

Görüşmelerin ardından İGM Başkanından destek sözü alan heyet buradan ayrılırken, gerekli girişimlerin başlatılması için Başhekim Bilal Kaya Sağlık il müdürlüğüne hareket etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dursunbey'e Yoğun Bakım Ünitesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement