Edirne Eşinin Böbreğiyle Hayata Tutundu - Son Dakika
Güncel

Edirne Eşinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

Edirne Eşinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

Eşinin böbreğiyle hayata tutundu EDİRNE'de 1 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz cihazına bağlanan 55 yaşındaki Ayten Doğru, 57 yaşındaki eşi Kenan Doğru'nun verdiği böbrekle hayata tutundu.

22.12.2015 19:20

Eşinin böbreğiyle hayata tutundu

EDİRNE'de 1 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz cihazına bağlanan 55 yaşındaki Ayten Doğru, 57 yaşındaki eşi Kenan Doğru'nun verdiği böbrekle hayata tutundu. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçen hafta yapılan operasyonla böbrek nakil edilirken, Ayten Doğru böbreğini veren 40 yıllık eşine teşekkür etti.

Kırklareli'nin Vize İlçesi'nde oturan Ayten Doğru'ya 1 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yaklaşık 11 aydır yaşamını diyaliz cihazına bağlanarak sürdüren Doğru, eşinden aldığı böbrekle hayata tutundu. Böbrek rahatsızlığı nedeniyle hayatını güçlükle sürdüğünü anlatan 2 çocuk, 4 torun sahibi Ayten Doğru, 'Rahatsız olduğum dönemlerde yemek yiyemiyordum. Çok kötü bir durumdu. Sırtıma ağrı yapıyordu ve yürümemi dahi engelliyordu. Tedavi sürecimde eşim bana böbreğini verdi. Aranan organın bulunması çok güzel bir duyguymuş. İnsanlar organlarını bağışlasınö dedi.

Eşinin çektiği sıkıntıları görünce böbreğini vermeye karar verdiğini anlatan Kenan Doğru ise 'Ben eşimin yaşadıklarını görünce böbreğimi vermek istedim. Trakya Üniversitesi'ne geldik ve burada böbrek naklinin uygun olduğu belirlendi. Bende düşünmeden 40 yıllık eşime böbreğimin birini verdim. Şuanda ikimizde çok iyi durumdayız. Çocuklarımız ve torunlarımızla daha çok vakit geçirmek istiyoruz. Organ bağışını herkese tavsiye ediyorum. Erkek ya da kadın fark etmez, eşlerine her zaman yardımcı olsunlarö şeklinde konuştu.

Böbrek naklinin gerçekleştirildiği Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Transplantasyon Ünitesi Böbrek Nakil Uzmanı Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, genelde kadınların eşlerine böbrek vermesine tanık olduğunu belirterek şunları söyledi:

'Kadına şiddetin tavan yaptığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla Ayten hanımın eşini tebrik ediyorum. Türkiye'de 60 bine yakın böbrek hastası var. Bu rakam gittikçe yükseliyor. Biz tabii bu hastamıza canlıdan böbrek nakli yaptık. Herkesin uygun doku ve kan grubu uyumu imkanı olmayabiliyor. Bu nedenle kadavradan organ bağışını artırmamız lazım. Sağlık Bakanlığı'nın bu anlamda iyi çalışmaları var. İnşallah bizim ülkemizde de o arzu ettiğimiz kadavradan organ bağışı seviyelerine yükselecektir. Genelde kadınların eşlerine böbrek verdiğine tanık oluyorduk, bu kez Kenan bey eşine böbreğini verdi. Bunun kendisini kutluyorumö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Eşinin Böbreğiyle Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement