Efsane Hocaya Son Veda - Son Dakika
Güncel

Efsane Hocaya Son Veda

Efsane Hocaya Son Veda

Galatasaray Lisesi'nin Efsane Hocası Yomtov Garti Bugün Toprağa Verildi.

24.02.2011 18:30

Garti için düzenlenen törene katılan ünlü isimler 96 yaşında vefat eden matematik öğretmenlerini son yolculuğuna uğurladı.

Galatasaray Lisesi'nin efsane öğretmenlerinden Yomtov Garti son yolculuğuna uğurlandı. Bir dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını da yaptığı Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu'nda, Garti için dini tören düzenlendi. Törene 96 yaşında ölen Yomtov Garti'nin her kuşaktan öğrencisi katıldı . Çok sevdikleri hocalarına karşı son görevlerini yerine getirmek için Sinagoga gelenler arasında ünlü isimler de yer aldı. YÖK Eski Başkanı Erdoğan Teziç, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Milli İstihbarat Teşkilatı Eski Müsteşarı Şenkal Atasagun ile Tiyatro ve Sinema sanatçısı Şevket Altuğ sinagogdaki törende yerlerini aldı.

HOCALARI HAKKINDA KONUŞTULAR

Yomtov Garti'nin Galatasaray Lisesi'nden öğrencisi olan Tiyatro ve Sinema sanatçısı Şevket Altuğ, onun müthiş bir insan olduğunu söyledi. Altuğ, " Öğretmenin dışında bir insandı. Arkadaş, dost, ağabey, çok büyük emeği var bizde. Biz ondan hoşgörüyü öğrendik" şeklinde konuştu. Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç da Garti'nin Galatarasay'ın en kıymetli ismi olduğunu söyleyerek, " En uzu süre görev yapan, çok sevilen, çok aranan bir kişi. Galatasaray'da unutulmayacak. Onun sınıfında, Fizik, Kimya ve Matematik okudum. Hepimizin adını, soyadını, numarasını hatta el yazısını bilirdi. Kopyayı çok çabuk anlayan, canımızı fazla yakmayan pırıl pırıl bir insandı" diye konuştu. Garti'nin dünyanın en mükemmel insanı olduğunu söyleyen Milli İstihbarat Teşkilatı Eski Müsteşarı Şenkal Atasagun sözlerini," Bu kalabalık bunu gösteriyor. 50 yıl sonra onu hatırlayabiliyorsak, onun iyiliği ve güzelliğini hepimiz tanığız" şeklinde tamamladı. Yomtov Garti'in hem öğrencisi hem de bir dönem yöneticisi olan YÖK Eski Başkanı Erdoğan Teziç de duygularını şu şekilde dile getirdi : Galatasaray'da müdürlük yaptığım sırada, sorunum vardı. Hocama rica ettim. Okulu geldi. Çok büyük yardımı oldu. Bunu hiç unutamam, ders vermesini istedim, arzuladım, Öğrenciler onun dehasını anladılar. Üniversitedeki görevim sırasında da, YÖK'deki görevim sırasında kendisinden çok destekleyici mesajlar aldım. Çok zengin kültür dünyası vardı. Bu kadar derinliği olan çok az insan tanıdım.

KIZLARI TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Yomtov Garti'nin Türkiye Tıp eğitimi aldıktan sonra İsrail'e giden ve burada Nöroloji dalındı Profosör ünvanını alan kızı Dr. Rivka Garti İnzelberg ile diğer kızı Şefkat Abenyakar taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine, Garti'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Hahambaşı İsak Haleva, Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan, Galatasaray Üniversitesi'nden Nükleer Mühendis Prof. Dr. Tolga Yarman ve Galatasaray Lisesi öğrencileri ile Garti'nin çok sayıdaki öğrencisi katıldı. Haham Rav Adoni'nin yönettiği ve basına kapalı gerçekleşen törenin ardından Garti'nin cenazesi Acıbadem Musevi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MATEMATİKTE KENDİ ADIYLA TEOROMİ BULUNUYORDU

Galatasaray Lisesi'nde 56 yıl matematik öğretmenliği yapan Yomtov Garti'nin matematikte kendi adıyla anılan teoremi buluyor. Garti, Fransızca eğitime yaptığı katkılardan dolayı Fransız Devleti tarafından Palme Académique Ödülü'ne layık görülmüştü.

Bu arada sinagoglara yönelik terör saldırılarından sonra artırılan güvenlik önlemlerinin hatırlatıldığı anonsta, cemaatten tören bittikten sonra kalabalık gruplar halinde sokakta beklememeleri istendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Efsane Hocaya Son Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement