Eğitim-Bir Sen Başkan Yardımcısı Bilgin'den Kılık Kıyafet Protestosu - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir Sen Başkan Yardımcısı Bilgin'den Kılık Kıyafet Protestosu

Eğitim-Bir Sen Başkan Yardımcısı Bilgin\'den Kılık Kıyafet Protestosu

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, kürsüde kravatını çıkartarak Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni protesto etti.

16.03.2013 18:45

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, kürsüde kravatını çıkartarak Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni protesto etti.

Eğitim Bir-Sen Zonguldak İl Divan Toplantısı Zonguldak Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Tanıtım filminin ardından konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, kamuda başörtüsü özgürlüğü talebini de içeren 12 milyon 300 bin imza toplandığını belirtti. 30 yıldır binlerce insanın mağduriyetine neden olan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele ilişkin kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda adımlar attığını dile getiren Bilgin, şunları söyledi:

"Yıllardır bu ülkenin yasakları, toplumun baskısıyla siyasi iradeler yavaş da olsa kaldırıyorlar, kaldırmaya çalışıyorlar. Bu gün Eğitim Bir-Sen'in 21. yıldönümünü kutluyoruz. Mücadele ettiği alanlardan bir tanesi de kamuda, üniversitelerde, çeşitli alanlarda bilhassa bu ülkenin kadınlarına uygulanan kılık kıyafet yasağı var. Eğitim Bir-Sen olarak Memur-Sen olarak bu yasağın artık kaldırılmasını istiyoruz. Hükümete ve Başbakan'a seslenmek istiyorum. Artık bu anlamsız yasağa bir son verin. Kamuda çalışan herkes sivil kıyafetler ile çalışabilsin. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde böyle, medeniyet diyoruz, Cumhuriyet diyoruz, artık bırakın da millet istediği gibi giyinsin. Onun için bu süreci çok da uzatmadan artık bu yasağı sonlandırmak adına bizler 650 bin kişilik Memur-Sen ailesi olarak önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren süresiz eylemlilik sürecini başlatıyoruz. Ben de şimdi bu kürsüden kravatımı çıkartarak bu eylemlilik sürecini başlatıyorum."

Kravatını çıkartan Bilgin, "Artık sivil bir ülkede sivil bir şekilde yaşamak istiyoruz" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir Sen Başkan Yardımcısı Bilgin'den Kılık Kıyafet Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement