Eğitim Tır'ı Farkındalık Oluşturuyor - Son Dakika
Güncel

Eğitim Tır'ı Farkındalık Oluşturuyor

Eğitim Tır\'ı Farkındalık Oluşturuyor

Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) tarafından organize edilen Ateş Böceği Gezici Trafik Eğitim Birimi ilköğretim okulu öğrencilerine trafik eğitimi vererek farkındalık oluşturuyor.

16.12.2015 11:54

Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) tarafından organize edilen Ateş Böceği Gezici Trafik Eğitim Birimi ilköğretim okulu öğrencilerine trafik eğitimi vererek farkındalık oluşturuyor. Erzurum'a gelen TIR'da, öğrencilere eğitim veriliyor.

İlköğrenim çağındaki çocukların trafik bilgisini artırmak, trafik ile ilgili kavram, beceri kazanmalarını sağlamak amacıyla Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi'ndeki Osmangazi Ortaokulu'nun bahçesine yerleştirilen TEGV'in TIR sınıfında öğrencilere gün boyu eğitim veriliyor. Ateş Böceği Gezici Trafik Eğitim Birimini dün Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu ile birlikte gezerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Karakuş, daha sonra eğitim gören öğrencilerle birlikte ders dinledi. Projenin öğrencilere son derece faydalı olduğuna dikkati çeken Kaymakam Karakuş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye'nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından ve eğitim alanında faaliyet gösteren Türkiye Eğitim Gönlüleri Vakfı, okullarımızda öğrencilerimize trafik eğitimi veriyor. TIR sayesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu ile birlikte Osmangazi Ortaokulu'nda 788 öğrenciye ulaşan bir eğitim gerçekleştirdik. Kaymakamlıklar, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve TEGV ile birlikte çocuklarımızın trafik bilincini geliştirmek, uyarı işaretleri, levhaları, trafik kaidelerini öğretmek, onların trafik ile ilgili donanımlarını sağlamak amacıyla bu eğitim verilmektedir. TEGV'in 24 kişiden oluşan 'Ateş Böceği' ekibinin bu eğitim faaliyetini destekliyoruz."

TEGV olarak Türkiye'nin her iline giderek trafikte farkındalık yaratmaya çalıştıklarına işaret eden Proje Eğitmeni Hasan Kabaoğlu ise yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı:

"TIR sınıflar yılda 3 bin 330 çocuk kapasitelidir. Gittiğimiz şehirde okulların bahçesine konuşlanıyoruz ve okulun tüm öğrencilerine ulaşıp etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Günde bir sınıf alıyoruz ve 20 öğrenciye 6 saat eğitim veriyoruz. Etkinliklerimize katılan çocuk trafikte mutlaka kendi ve ailesi için bir farkındalık oluşturuyor. En önemlisi emniyet kemeri ve trafikte karşıdan karşıya geçerken duyarlı oluyorlar. Bununla ilgili ölçme ve değerlendirme sonuçları bunu gösterdi. Başarı oranımız yüzde 83. Trafik sözlüğü, trafikte kuralar, trafikte saygı, trafiği kimler yönetiyor gibi sunumlarımız oluyor. Ayrıca trafik bilgilerini pekiştirici oyunlar, afiş çalışmaları yapıyoruz. TEGV'in 24 gezici öğrenim birimi var." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Tır'ı Farkındalık Oluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement