Elma Yiyerek Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Elma Yiyerek Yürüdüler

Elma Yiyerek Yürüdüler

Erzurum'da, Sağlık Bakanlığının düzenlediği 'Belediyeler ile Yürüyoruz" etkinliğine katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, elma yiyerek yürüdü.

27.04.2014 16:54

Erzurum'da, Sağlık Bakanlığının düzenlediği 'Belediyeler ile Yürüyoruz" etkinliğine katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, elma yiyerek yürüdü.

Sağlık Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin merkez Yakutiye İlçesi'nde düzenlendiği etkinliğe, Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Hakkı Yeşilyurt, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Çiğdem Şimşek, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğe katılanlar, tarihi Yakutiye Medresesi önünden 1 kilometre uzaklıktaki Atatürk Anıtı'nın bulunduğu havuzbaşına kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan yaklaşık 200 kişiye burada birer elma dağıtıldı. Katılımcılar, ardından elmalarına yiyerek aynı noktaya döndü.

Yürüyüşün sona erdiği Yakutiye Medresesi önünde bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Hakkı Yeşilyurt, bakanlığın yürüyüşün ve hareketli yaşamın yerleşmesi için 2014 yılını 'Hareketli Yaşam Yılı' ilan ettiğini belirtti. Yeşilyurt, herkesin sağlıklı beslenmesi, her anını hareketli geçirmesiyle ilgili aktiviteler başlattıklarını vurgulayarak, "Türkiye'de bireylerin yüzde 72'sinin düzenli fiziksel aktivite yapmamakta. Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel inattivite dünya genelindeki ölüme neden olan kanserlerin yaklaşık dörtte birini, diyabetin ile kalp hastalıklarının da üçte birinin ana nedeni" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elma Yiyerek Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement