Emekliler Parkı Otoparkı İçin Geri Sayım - Son Dakika
Güncel

Emekliler Parkı Otoparkı İçin Geri Sayım

Emekliler Parkı Otoparkı İçin Geri Sayım

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Emekliler Parkı altına yapılması planlanan yaklaşık 450 araçlık otopark ile ilgili devam eden kazı çalışmalarını inceledi.

22.08.2012 13:38

Manisa Belediyesi ve Müze Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Ergün, 7-8 ayrı noktada devam eden çalışmalarda herhangi bir tarihi veya kültürel değeri olan esere rastlanılmadığını, çalışmaların olumlu gittiğini söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Hasan Eryılmaz, Cem Çöllü ve birim müdürleri ile birlikte Emekliler Parkı'ndaki otopark kazı çalışmalarını inceledi. Manisa Belediyesi ve Manisa Müze Müdürlüğü teknik ekipleri nezaretinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ergün, çalışmanın iki hafta devam edeceğini söyledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Ergün, "Belli bir çalışma sürecini geçirdikten sonra Anıtlar Kurulu'na müracaatımızı yaparak mevcut Emekliler Parkı'nda Manisa'nın ihtiyacını kısmen de olsa, bir nebze de olsa şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olabilecek 400-440 araçlık otopark yapılmasıyla ilgili ön izinlerimizi aldık. Yaklaşık 15 günlük süre içerisinde ilgili Müze Müdürlüğü'nün teknik ekipleri ve Manisa Belediyesi teknik ekipleri nezaretinde bilfiil burada kazı çalışmaları startı verildi. Bugün itibariyle yerinde de baktığımızda 7-8 noktada, ayrı ayrı noktalarda kazı çalışmaları devam ediyor. Çok şükür şuana kadar herhangi bir tarihi-kültürel bir esere rastlanılmadı. Şuanda olumlu gidiyor. İnşallah bundan sonraki süre içerisinde bir 10-15 gün daha bayram sonrası çalışmalarımız burada devam edecek. Onda sonra artık Anıtlar Kurulu'na ön projelerimizi ve kesin projelerimizi vererek, artık buranın startını vermek üzere izin alıp, akabinde ihaleye çıkma noktasında çalışmalarımızı inşallah başlatırız. Manisa'ya tabi 400-450 araçlık ikinci bir otoparkı daha kazandıralım düşüncesindeyiz. Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Meydanı altında geçmiş dönemde yapılmış olan mevcut otopark alanının düzenlemesine müteakip burada da güzel bir otoparkı kazandıralım düşüncesindeyiz. İnşallah hayırlısı olur" dedi.

Subay Lojmanları ile ilgili prosedürler devam ediyor

Subay Lojmanları yerine yapılacak olan katlı otopark ile ilgili de, hemen hemen sonlara gelindiğini kaydeden Başkan Ergün, "Maalesef prosedürler devam ediyor. TOKİ'nin tapu devrini biz şuanda bekliyoruz. Bütün tapuların devri ile ilgili noktada bütün çalışmalarımızı Belediye olarak yine biz hazırladık, biz TOKİ'ye sunduk. Bunlarla ilgili TOKİ'den bayram sonrası oluru geldikten sonra Genelkurmay'a devredilen 24 dairenin tapularını biz vereceğiz. Akabinde şuanda yine Genelkurmay'ın İzmir inşaat Dairesi'nde Batıkışla içerisinde yapılacak olan karargâh binalarının da projelerini bitirdik. Bayramdan sonra inşallah son oluruna kaldı. Her ikisinin bitmesiyle inşallah Subay Lojmanları'nın teslimini almaya müteakip, ihale sürecine çıkmaya yaklaşıyoruz. Tahmin ediyorum 1-2 ay içerisinde bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra ihaleyi yapma sürecinde oluruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Emekliler Parkı Otoparkı İçin Geri Sayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement