Engellilerden Perküsyon Şov - Son Dakika
Güncel

Engellilerden Perküsyon Şov

Engellilerden Perküsyon Şov

118-E Lions Yönetim Çevresi'nce düzenlenen etkinlikte engelli çocuklar, perküsyon şovları ve danslarıyla izleyenleri büyülediler.

13.04.2012 12:30

118 E Lions Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Sebahat Ural Yıldırım, Yönetim Kurulu üyesi Cevahir Mekik, Engelliler Komisyonu Başkanı Semra Onuk, Leo Yönetim Çevresi Başkanı Caner Duru tarafından Lionsların Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde bugün düzenlenen etkinliğe Bakırköy Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakırköy Tiyatrolar Müdürlüğü de destek verdi.

Yeşilköy, Çorlu ve Şişli Saadet İlköğretim ve İş okullarının müzikal gösterilerinin ardından sahneye zihinsel engelli çocuklar ve onların annelerinden oluşan Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu çıktı. Gönüllü eğitmen Yaşar Morpınar'ın idaresindeki grup, Karadeniz'den Trakya ezgilerine, oradan Roman havasına, kolbastıya ve hatta Afrika müziğine kadar birbirinden farklı ezgileri başarıyla seslendirdi, bütün salonu coşturdu. Engelli çocukların halk oyunları ve danstaki performansları ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Bakırköy'deki liselerden yaklaşık 250 öğrencinin izlediği etkinliğe İstisnalar Müstesna adlı Gençlik Grubu'nun organizasyonuyla Letonya, Polonya, Estonya ve İtalya'dan da gruplar katıldılar. Avrupalı konuklar da kendi dillerinden birer şarkı söylemenin yanı sıra Türk çocukların oyun havalarına katıldılar.

Rihan Kebap'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliğe Cağaloğlu İki, Beylikdüzü, Yeşilköy, Gülhane, Topkapı, Çorlu, Ataköy, Tarihi Topkapı, Yeni Ataköy, Zeytinburnu, Fatih Kıztaşı, Gaziosmanpaşa, İncirli, Mavi Haliç Çınar Lions Kulüpleri yöneticileri de katıldı.

Etkinliğin sonunda gösteriler sunan çocuklara ve eğitimcilerine birer madalya ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement