Engellilerden Suriyelilere Giyim Yardımı - Son Dakika
Güncel

Engellilerden Suriyelilere Giyim Yardımı

Engellilerden Suriyelilere Giyim Yardımı

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği (ŞUOFİD) kursiyerlerince yaklaşık 30 gün eğitim gördükten sonra dikilen giyim malzemeleri, Suriyeli muhtaç ailelere teslim edilmek üzere Vali Celalettin Güvenç'e verildi.

29.03.2013 18:52

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği (ŞUOFİD) kursiyerlerince yaklaşık 30 gün eğitim gördükten sonra dikilen giyim malzemeleri, Suriyeli muhtaç ailelere teslim edilmek üzere Vali Celalettin Güvenç'e verildi.

Karaköprü'de bulunan Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği'nde yapılan programa Vali Celalettin Güvenç'in yanı sıra Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, SMMMO Başkanı Nihat Taş, İl Genel Meclis Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve engelliler katıldı.

Burada bir konuşma yapan ŞUOFİD Başkanı Halit Polat; dernek olarak tekstil atölyemizde İŞKUR İl Müdürlüğümüzün ve Genel Müdürlüğümüzün projesi dahilinde yaklaşık 3 ay önce kursu engelli arkadaşlarımızla beraber başlattık. 50 günlük bir süre zarfında yaklaşık 555 adet çocuk pantolonu, bayan etekleri üretildi. Bunlar arkadaşlarımızın emekleriyle yapıldı. Biz burada Sayın Valimize teslim edeceğiz. Onlarda Suriye'deki muhtaç ailelerimize teslim edecekler. Elimizden gelen buydu bunu kabul görürlerse çok mutlu oluruz. Bize fırsat verirlerse emin olun bunun daha büyüklerini yapabilir geliştirebiliriz. Biz ilk defa bedensel engelliler ve sağır, dilsiz arkadaşlarımızı bir arada çalıştırdık. Hani bu herkesin yapamayacağı başaramayacağı bir şeydir. Zıt olan hiç anlaşamayacak olan iki grupla bunu başarıp verilen emeğin karşılığını aldığımıza inanıyoruz. Yaklaşık 20 kursiyerimiz var. 20 kişinin 50 günlük emeğinin karşılığı olarak bu ortaya çıktı. Ben hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Valisi Celalettin Güvenç ise; ŞUOFİD'in Karaköprü Belediyesi'nin bir desteği ile kurulmuş bir dernek olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Başkan'a da buradan teşekkür ediyorum. Omurilik Felçlileri Derneğimize ve üyelerine teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum. Hani engel tanımayan deniliyor ya bunlar gerçek anlamda hayata küsmeyip engel tanımayan gruplardır. Dimdik ayakta, üretip çalışırlar ve hayatı anlamlı kılmaya çalışıyorlar. İŞKUR'un da burada bir meslek edindirme kursu devam ediyor. Buradan kursiyerlerimiz gördükleri kurstan sonra bir jest yaparak bize bu malzemeleri Suriyeli ailelere vermek üzere teslim ediyorlar. Bizde onları onurlandırmak yanlarında olduğumuzu belirtmek için buradayız. İnşallah buradaki engellerimizi buradaki kurstan sonra tekstil fabrikalarında işe başlatırız. Gördüğünüz gibi artık bu işi kıvırıyorlar. Benim başarılarının devamlarını dilerken Başkan'a ve buradaki engellilere teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engellilerden Suriyelilere Giyim Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement