Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Yalova'da 18 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

12.05.2014 16:58

Yalova'da Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 18 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Levent Kızılelma, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun katıldı.

Törende konuşan Albay Aslan, şunları kaydetti:

"Bugün burada bir günlük temsili askerlik hizmetlerini tamamlayarak, huzurunuzda edecekleri yemine müteakip, terhis olacak olan engelli gençlerimizin, bu mutluluğunu paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Genelkurmay Başkanlığınca Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175'inci kuruluş yıl dönümü faaliyetleri kapsamında 2014 yılına mahsus olmak üzere yalnızca jandarma birliklerinde yurt genelinde engelli gençlerimize bir günlük askerlik hizmeti yaptırma kararı alınmıştır. Bu faaliyetle ilgili verilen ilanlar neticesinde Yalova'da da birçok engelli gencimizden veya ailelerinden katılım yönünde talep telefonları aldık, bu katılım istekleri bizim bu yöndeki hevesimizi artırdı ve bizi fazlasıyla mutlu etti."

Yemin töreninin ardından engelli askerlere terhis belgeleri teslim edildi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement