Erdoğan Akil İnsanlar Buluşması - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Akil İnsanlar Buluşması

Erdoğan Akil İnsanlar Buluşması

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Doğan: "Sayın Başbakan, henüz çekilmenin tamamlanmadığını, onun için süreci kararlılıkla devam ettirdiklerini ve gözlemeye de devam ettiklerini söyledi"

26.06.2013 19:22

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi İzzettin Doğan, "Sayın Başbakan, henüz çekilmenin tamamlanmadığını, onun için süreci kararlılıkla devam ettirdiklerini ve gözlemeye de devam ettiklerini söyledi" dedi.

Doğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti üyelerinin toplantısının ardından Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'yi dolaşan 7 grubun kendi açılarından barış süreciyle ilgili raporlarını dinlediğini, grup başkanlarının raporlarla ilgili brifing verdiğini aktaran Doğan, "Türkiye'de 7 bölgenin tümünde barış süreci ne şekilde algılanıyor, halkın buna desteği nedir, halk böyle bir sürece destek veriyor mu, onu bütün gruplar kendi açılarından Sayın Başbakan'a ve etrafındaki arkadaşlarına takdim ettiler" diye konuştu.

Doğan, Erdoğan'ın toplantıda notlar aldığını, zaman zaman sorular sorduğunu, raporlar bittikten sonra soru sormak isteyenlerin sorularını aldığını anlattı.

"Neler soruldu?" sorusu üzerine Doğan, şunları söyledi:

"Öne çıkan başlıkları şöyle özetleyebiliriz; 'halkın bu sürece büyük desteği var ama bazı bölgelerde birtakım kaygılar, bu sürecin sürekliliği hakkında birtakım tereddütler var.' Onun dışında söylenebilecek olan, Sayın Başbakan belki de oradaki arkadaşların bu konuyu bilmelerini istediği için 'Şu anda çekilme bitmiş değil, birinci aşama gazetelerde ifade edildiği ya da televizyondaki konuşmalarda ifade edildiği gibi henüz tamamlanmış değildir' dedi. Yani 'Hükümet kendisine düşenleri acaba yapmıyor mu?' şeklinde birtakım eleştiriler var. Buna cevaben de Sayın Başbakan, henüz çekilmenin tamamlanmadığını, onun için süreci kararlılıkla devam ettirdiklerini ve gözlemeye de devam ettiklerini söyledi."

Doğan, "Başbakan, toplumsal barışa inanıyor mu?" şeklindeki bir soruya, "Başbakandır, elbette ki inanacaktır" karşılığını verdi.

Gezi Parkı olaylarının bir soru üzerine gündeme geldiğini belirten Doğan, "O konuda taraflar karşılıklı görüşlerini bildirdi" dedi.

Doğan, Cizre'deki olayların gündeme gelmediğini dile getirerek, "Daha çok raporların içeriğiyle sınırlı tutulmaya çalışıldı. olayın şu ya da bu şekilde sapmaması, daha verimli olması açısından raporların içeriğiyle ilgili birtakım sorular soruldu. 20'şer dakikalık sürelerle raporların sunumunu dinlediler. Ondan sonra da bazı sorular soruldu" diye konuştu.

İzzettin Doğan, " Selahattin Demirtaş, devletin ikinci aşamasına yönelik bir açıklama olabilir demişti. Öyle bir izlenim edindiniz mi?" sorusuna, "Onu Sayın Başbakan yapacak herhalde. Bu konuda herhangi bir şey konuşulmadı" yanıtını verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement