Eroğlu: "11 yılda yaptıklarımız 80 yılda yapılanlardan fazladır" - - Son Dakika
Güncel

Eroğlu: "11 yılda yaptıklarımız 80 yılda yapılanlardan fazladır" -

Eroğlu: "11 yılda yaptıklarımız 80 yılda yapılanlardan fazladır" -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim 11 yılda yaptıklarımızla, 70-80 yılı mukayesede edin.

20.03.2014 16:32

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim 11 yılda yaptıklarımızla, 70-80 yılı mukayesede edin. Mümkünse terazinin iki kefesine koyun. Bizim 11 yılda yaptıklarımız 80 yılda yapılanlardan daha fazladır. İddia eden varsa 'Halep oradaysa arşın burada'. Hodri meydan diyoruz" dedi.

Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Sinanpaşa'nın Düzağaç beldesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, yaptığı konuşmada, memlekete hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını bildirdi.

Bütün Türkiye'ye hizmet ettikleri gibi Afyonkarahisar'a da Düzağaca da hizmet etmeye devam ettiklerini, 30 Mart seçimlerinin bütün seçimlerden çok daha önemli olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Neden önemli? Türkiye için önemli. Her şey bu millet için diyoruz. Her şey bu bayrak için diyoruz. Her şey bu vatan için diyoruz. Niye diyoruz. Bakın Türkiye dünyanın en stratejik, en önemli noktasında bulunuyor. Dünyanın merkezi. Dolayısıyla burada ayakta kalmanın yeğene yolu, bu bayrağın ilelebet dalgalanmasının, bu minarelerde ilelebet ezan okunmasının yolu kuvvetli olmaktan geçiyor. Biz de bunun için gayret diyoruz. Bizim bütün maksadımız şudur; Baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır anlayışıyla çalışıyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Geçmişte ülke ne haldeydi şimdi nereden nereye geldi. Afyonkarahisar ne durumdaydı nereden nereye geldi. İlçelerimiz beldelerimiz neredeydi nereye geldi. Bakın bunu da hatırlamakta fayda var. Sanki bir film şeridi gibi filmi geriye doğru sarıp 11 yıl öncesine baktığımız zaman manzara neydi. Onu bir hatırlamakta fayda. Geçmiş yönetimler, hangi partiler vardı. Allah'a şükür bu milleti bu durumdan kim kurtardı? Hükümetimiz kurtardı."

"Türkiye'de Afyonkarahisar'da yaptıklarımızı bizden önceki 50-60 yılda yapılanlarla mukayese ediniz" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"İster yol, hastane, baraj. İster köylere parke taşından kanalizasyona, atık su arıtma, ağaçlandırmaya, ister TOKİ. Neyle mukayese ederseniz edin. Bizim 11 yılda yaptıklarımızla, 70-80 yılı mukayesede edin. Mümkünse terazinin iki kefesine koyun. Bizim 11 yılda yaptıklarımız 80 yılda yapılanlardan daha fazladır. İddia eden varsa 'Halep oradaysa arşın burada'. Hodri meydan diyoruz."

-"Bakanlar bazen gülerek 'bu hafta bana zarf yok mu?' diyorlar"

Daha öncede seçim çalışmaları için Düzağaç'a geldiğini anımsatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"O zaman başka bir aday vardı. Bu adayımızı destekleyin bende onunla beraber köprüyü yapacağım dedim ama Düzağaç sözünü tuttu mu? Tutmadı. Kardeşim marifet iltifata tabidir. Her şeyi bizden istiyorsunuz. Ben Ankara'ya dönerken vatandaşların taleplerini mutlaka okuyorum. Arkadaşlara talimat veriyorum. Bazı talepler bizimle ilgili olmuyor. Diğer bakanlıklarla ilgili oluyor. Onları da bizzat kendim kaleme alıyorum. Bakanlar Kurulunda tüm bu zarfları bakanlara dağıtıyorum hatta bakanlar bazen gülerek 'bu hafta bana zarf yok mu?' diyorlar. İşimi bu derece takip ediyorum. Birlikte çalışmak gerekiyor. Şimdiki başkan adayımız Muammer Işıklı'yı destekleyin. Burada ne yapılacaksa yapalım. Yanlış anlamayın biz yine her şeyi yapıyoruz ama marifet iltifata tabidir. Neticede biz bir adım yaklaşıyorsak siz de bir adım bu tarafa doğru gelin."

Bakanlar Kurulunda Afyonkarahisar'ın bir evladının olduğunu, bir temsilcisinin olduğunu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın seçimlerde ilk olarak bakanların memleketlerinin aldığı oya baktığını ifade eden Eroğlu, "Bizi mahcup mu edeceksiniz. Biz sizin hizmetkarınızız. Şimdiye kadar Afyonkarahisar'da bakanlar geldi, milletvekilleri geldi. Bizim kadar kim ne yaptı? Sayın kaç, kalem sayın. Benim yaptığım en az 500 tane tesis var. Nereden nereye. Arkadaşımız bana listeyi verdi bunlar kolay. Benim için bunlar çocuk oyuncağı ama sizlerden destek istiyoruz" diye konuştu.

-"Bundan sonra kimden yatırım istiyorsanız oyu ona verin"

Eroğlu, vatandaşların kimden yatırım istiyorsa oyunu ona vermesini isteyerek, şu ifadelere yer verdi:

"Bizden başka gelsin, Kılıçdaroğlu buraya gelsin. Bahçeli, ondan talep edin bakalım buraya bir iğne kadar bir şey yapabilecek mi? Yapabilir mi? Geçenlerde Muğla'ya gittim. Habire benden talep ediyorlar. Talepleri bana veriyorsunuz ama oyunuzu Kılıçdaroğlu'na veriyorsunuz bu nasıl oluyor. Koyu CHP'li kardeşlerimle kucaklaştım. Bundan sonra kimden yatırım istiyorsanız oyu ona verin dedim. Yanlış söylüyorsam 'yanlış söylüyorsun' deyin. Sizden buradan 10 tane talep var bunu alıyorum. Allah nasip ederse 1 Nisan'dan sonra bakacağız."

Eroğlu, daha sonra Küçükhüyük beldesine geçerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Programlara, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eroğlu: '11 yılda yaptıklarımız 80 yılda yapılanlardan fazladır' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement