Erzurum'da Bir Dokunuşta Bina Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Bir Dokunuşta Bina Yıkıldı

Erzurum\'da Bir Dokunuşta Bina Yıkıldı

Erzurum'da gerçekleştirilen İmar İskan Lojmanlarının yıkımı sırasında iş makinesinin kolona bir dokunuşuyla binalar enkaz yığınına dönüştü.

10.10.2012 18:10

Erzurum'da gerçekleştirilen İmar İskan Lojmanlarının yıkımı sırasında iş makinesinin kolona bir dokunuşuyla binalar enkaz yığınına dönüştü.

Palandöken ilçesinde bulunan İmar İskan Lojmanlarının Kasım ayı 2011 tarihinde yıkımına başlanılırken geriye kalan son apartmanın da bugün yıkımı gerçekleştirildi. Lojmanların yıkımı sırasında iş makinesinin kolona birkaç defa dokunuşuyla apartman çökerek enkaz yığınına dönüştü. Erzurum'da uygulanacak kentsel dönüşüm kapsamında 2011 yılında yıkılan imar iskan konutlarının arsa ihalesi tamamlandı.

Erzurum'da gecekondulaşmayı önlemek için 1980'li yıllarda yaptırılan imar iskan konutları ile 70 polis lojmanının bulunduğu bölge, Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm programına alındı. 1983 yılında Yenişehir'de yaptırılan 70 polis lojmanının yer aldığı 7 bina ile İmar İskan konutları olarak bilinen eski apartmanların ömürleri tamamlandığı için yıkım kararı alındı.

Kentsel dönüşümün yapılacağı bölgede Palandöken Belediyesi ve TOKİ'ye ait olan 21 dönüm araziyi devralan Büyükşehir Belediyesi, 11 dönümlük kendi payı ile birleştirdi. Arsa ihalesini kazanan Karadayı Group şirketi ise bölgedeki hak sahipleri ile görüşerek 43 dönümlük arazi üzerinde anlaşmaya vardı ve 2011 yılı sonu itibari ile vatandaşlar için adeta mezar haline gelen binaların yıkımına başladı. Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Palandöken Kayak Merkezi koridorunda bulunan, şehrin görüntü kirliliğine neden olan imar iskan bloklarının yerine modern kent sistemine uygun yerleşim yerleri kuracaklarını söyledi. Karadayı, "Artık çalışma zamanı. Yıkılacak binaların enkazının kaldırılmasının ardından inşaatlar için temel kazımına başlanacak. Bu proje Erzurum için çok önemli ve büyük bir projedir. Bölgede yapılacak evler 13 katlı ve en modern şekilde olacak. Ayrıca biz bu proje ile Erzurum'un ilk kentsel dönüşümünü de tamamlamış olacağız. Bu proje bir aksilik çıkmazsa 4 yıl içinde bitecek. Yaptığım projeler bittiği zaman Erzurum kazanacak. Bu binaların yapılmasıyla Erzurum'un çehresi değişecek. Çünkü bu alanda cep sinemaları, yüzme havuzları, spor tesisleri, alışveriş merkezleri olan bir site oluşturacağız. Erzurum'un en güzel yerlerinden birisine cazibe kazandıracağımız için sevinçliyiz" dedi.

Konutların yapımında Erzurum'daki firmalardan alım yapılacağını da kaydeden Ahmet Metin Karadayı, "Erzurum'da 180 firma yapacağımız inşaatlardan pay alacak. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı Erzurum'a mali açıdan canlılık kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Bir Dokunuşta Bina Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement