Erzurum'da Konut Mağdurlarına Umut Verildi - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Konut Mağdurlarına Umut Verildi

Erzurum\'da Konut Mağdurlarına Umut Verildi

Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan 2 bin konutluk 'New City Projesi'nde maket üzerinden daire alanlarla bir araya gelen Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, 10 gün içinde şantiyeyi kurup inşaata başlama sözü verdi.

24.02.2015 11:39

Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan 2 bin konutluk 'New City Projesi'nde maket üzerinden daire alanlarla bir araya gelen Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, 10 gün içinde şantiyeyi kurup inşaata başlama sözü verdi.

Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Yenişehir semtinde, Büyükşehir Belediye eski Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler döneminde 2 bin konut yapacak Müteahhit Ahmet Metin Karadayı, inşaata başlamadan dairelerin bir bölümünü sattı. İmar iskan eski konutlarında oturanların evlerini 2012'de yıkarak karşılığında daire sözü veren Karadayı'nın inşaatı, ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle şimdiki Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen tarafından durduruldu. Temeli 2013 yılında atılan 240 milyon liraya çıkacak projede mağdur olanlar, sık sık eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

"BU İŞTE BENİM KABAHAT VE GÜNAHIM YOK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı'nın katılımı ile Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yaptıkları toplantıya 1000 kadar konut mağduru katıldı. Başkan Mehmet Sekmen, belediye arsasına yapılan konutlarla ilgili olarak ruhsatın yüzde 25'inin peşin verilmesi gerektiğini, ardından arsanın tekrar ihaleye çıkılacağını belirtti. Kalan ruhsat borcunun 24 ay vaadeyle ödenmesine imkan tanıyacaklarını bildirdi. Mehmet Sekmen konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu iş yürüyecekse karşılıklı anlayışla yürüyecek. Biz de belediye olarak proje ve harçlar konusunda elimizden ne varsa yasal doğrultuda yardımcı olacağız. Bu işte benim hiçbir kabahatim ve hiçbir günahım yok. Biz sadece doğru yol gösterdik."

MÜTEAHHİTİN BABASI: O PARMAĞINI İNDİR, SALLAMA BANA, TERBİYESİZ

Konuşmasını bitirdikten sonra dışarı çıkan Başkan Mehmet Sekmen'in 'garanti' vermemesi mağdurları sinirlendirdi. Ahmet Metin Karadayı'nın kendisi gibi müteahhit olan babası Dursun Ali Karadayı mağdurların yatıştırmak için kürsüye çıkarak konuşmaya başladı. Yerlerinden kalkarak sahneye yürüyen kalabalık grubu Dursun Ali Karadayı, güçlükle yatıştırdı. Artık ofislerinin açık olacağını her gün randevu alan 30 kişiyle görüşeceklerini anımsatan Dursun Ali Karadayı, paralarının ne olduğunu soran mağdurlardan birine "O parmağını indir. Sallama bana, terbiyesiz" diye uyarı yaptı.

MÜTEAHHİT KARADAYI: MİLLETİN VE BENİM PARAM GİTTİ

Müteahhtit Ahmet Metin Karadayı'yı aralarına alan mağdurlar mikrofonu vererek tatmin edici bir açıklama yapmasını istediler. Ahmet Metin Karadayı şunları söyledi:

"Belediye başkanı önümüzü açtığını ifade etti. Bu saatten sonra iş bana düşüyor. Allah'ın izniyle 10 gün içinde şantiyemizi kurup işimize başlamak bize yakışır. Bu saatten sonra sorumlusu biziz. Belediye başkanı geldi burada açıklama yaptı. Çok önemli açıklamalar da yapmadı kusura bakmasın. Burada Ahmet Metin Karadayı'nın hakkı yenilmiştir. Halkın hakkı yenilmiştir. Milletin parası nasıl gittiyse benimde param da gitmiştir." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Konut Mağdurlarına Umut Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • MAĞDUR: hep aynı yalan dolan yapacağiz diyorsunuz 360derecekıvırıyorsun karDAYI ERKEK OL 0 0 Yanıtla

Advertisement