Erzurum'daki Terör Örgütü Davası - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Terör Örgütü Davası

Erzurum\'daki Terör Örgütü Davası

Terör örgütü üyeliğinden yargılanan sanık, ilk duruşmasında tahliye edildi.

17.02.2014 12:40

Erzurum'da terör örgütü üyeliği suçundan hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istenen sanık için ilk duruşmada tahliye kararı çıktı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanık İbrahim K. ile avukatı hazır bulundu.

Duruşmada söz alan İbrahim K, olayın yaşandığı gün polise karşı herhangi bir mukavemetinin olmadığını belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Halen üniversite 4'üncü sınıf öğrencisi olduğunu anlatan İbrahim K, olay sırasında taş ve benzeri maddeleri eline alarak güvenlik güçlerine karşı kullanmadığını, sadece slogan attığını ifade etti.

Mahkeme başkanı Mustafa Kahya, dosya kapsamında elde edilen delil ve fotoğraflarda sanığın olaylara karıştığını gösteren herhangi bir kesin bulguya rastlanmadığını belirtti.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını okunmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Mahkeme, yasa dışı slogan atmak suçundan 10 ay hapis cezası verdiği sanığın tutuklukta geçirdiği süre ve suçun mahiyetini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Kahya, kararın açıklamasının ardından sanığa, "Elinde taş veya başka bir maddenin bulunmaması senin ceza almanı engelledi" dedi.

Kars'ta 8 Aralık 2013 günü Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki olayları protesto ettikleri sırada gözaltına alınan sanık İbrahim K. hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme, terör örgütü üyeliği, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Terör Örgütü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement