Erzurum hukuk fakültesi öğrencilerinden kurgusal duruşma - Son Dakika
Güncel

Erzurum hukuk fakültesi öğrencilerinden kurgusal duruşma

Hukuk fakültesi öğrencilerinden kurgusal duruşmaERZURUM Cumhuriyet Başsavcılığı, Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nda (DAKAF2020) hukuk fakültesi öğrencilerine yönelik kurgusal bir duruşma düzenledi.

07.03.2020 09:14  Güncelleme: 09:22

Hukuk fakültesi öğrencilerinden kurgusal duruşma

ERZURUM Cumhuriyet Başsavcılığı, Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nda (DAKAF2020) hukuk fakültesi öğrencilerine yönelik kurgusal bir duruşma düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin destekleriyle Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı DAKAF2020'nin 2'nci gününde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kurgusal bir duruşma yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nin Palandöken salonundaki duruşmaya Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ve fuarı gezenler büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül'ün izlediği duruşmayı Erzurum Adliyesi 2'inci Asliye Ceza Hakimi Necati Daştan yönetti.

Gaspa uğrayan bir kadın ve suçlanan sanıkla ilgili yapılan duruşmada üye hakimler, duruşma savcısı, avukatlar ile tanıkları hukuk fakültesi öğrencileri canlandırdı. Sanık rolünü Cevdet Bulduk, mağdur rolünü Büşra Kocatürk'ün canlandırdığı duruşmada Büşra Doğan, Sena Demir, Salih Karadeniz mağdur vekili, Buket Öztürk, Büşra Yıldırımoğlu ve Ömer Korkmaz ise sanık avukatı rolünü üstlendi. Tanıkların da dinlendiği duruşmada mahkemeye başkanlık eden 2'inci Asliye Ceza Hakimi Necati Daştan, olay yerinde tespit için duruşmayı ileri bir tarihe ertelediklerini açıkladı. BAŞARILI ARKADAŞLAR GÖRÜYORUZ

Kurgusal duruşmayı izleyerek hukuk fakültesi öğrencilerin performanslarını beğenen Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, fuara Adalet Bakanlığı olarak katıldıklarını söyledi. Öğrencilere mesleği tanıtmak için kurgusal duruşmayı düzenlediklerini belirten Bölükbaşı, "Öğrencilerimize en güzel bilgileri vererek mesleği tanımalarını istiyoruz. Hukuk fakültesi öğrencilerinin faydalanması için duruşma salonunu faaliyete soktuk. Hakim bey koordinasyonunda olay üzerinden gidilerek bir duruşmayı izledik. bu olayda gördüğünüz hakim bey dışındakiler üniversite öğrencisi. Bu örnek olaylarda öğrencilerin mesleklerini tanımalarını, mezun olacak arkadaşların kariyer planlamaları yaparken ona göre karar vermelerini istiyoruz. Hakim savcı mesleğine girmek isteylenlerin bu mesleği tanımalarını istiyoruz. Adalet dağıtmak kolay değil, meşakkatli, hak vicdan ister. Arkadaşlar bunun arkında olarak güzel bir şekilde eğitimlerini alarak bizlerin aramıza katılmaları için böyle bir çalışma içine girdik" diye konuştu.

Başsavcı Bölükbaşı, kurgusal duruşmada görev alan öğrencileri de beğendiğini belirterek, "Gördüğüm kadarıyla çok başarılılar. Maşallah cevher gibi başarılı arkadaşlar. Aramıza çalışkan yeni nesilden hakim savcıların geleceğine inanıyorum" dedi.

Erzurum hukuk fakültesi öğrencilerinden kurgusal duruşma
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum hukuk fakültesi öğrencilerinden kurgusal duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement