Erzurum Teyze, Ayı Korkusundan Kaçan Yeğenini Kurtarmak İsterken Ölüme Gitti 1- - Son Dakika
Güncel

Erzurum Teyze, Ayı Korkusundan Kaçan Yeğenini Kurtarmak İsterken Ölüme Gitti 1-

Erzurum Teyze, Ayı Korkusundan Kaçan Yeğenini Kurtarmak İsterken Ölüme Gitti 1-

Teyze, ayı korkusundan kaçan yeğenini kurtarmak isterken ölüme gittiKars'ın Selim ilçesinde ayı saldırısından kaçarken panikleyerek düştüğü uçurumda asılı kalan 9 yaşındaki yeğeni Devran Erdem'i kurtarmak isteyen 26 yaşındaki teyze Selma Güneş'in yeğeni ile birlikte ölüme gittiği anlaşıldı.

11.07.2016 13:41

Teyze, ayı korkusundan kaçan yeğenini kurtarmak isterken ölüme gitti

Kars'ın Selim ilçesinde ayı saldırısından kaçarken panikleyerek düştüğü uçurumda asılı kalan 9 yaşındaki yeğeni Devran Erdem'i kurtarmak isteyen 26 yaşındaki teyze Selma Güneş'in yeğeni ile birlikte ölüme gittiği anlaşıldı. Kayalıklardan oğlu ile kız kardeşini kaybeden Devran'ın annesi ile diğer kız kardeşini de ayının rehin aldığı ortaya çıktı.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Selim ilçesine bağlı Eskigeçit Köyü, Düzkaya mevkisinde meydana geldi. İstanbul'da evli olan Selma Güneş ile İzmir'de oturan ablası Sevgi Erdem çocuklarıyla birlikte köylerine geldiler. Anne ve babaları Süsem- Cengiz Ekinci çiftçi ile birlikte bayramı geçiren kardeşler, yanlarına kız kardeşleri 13 yaşındaki Cansu Ekinci ve Devran Erdem'i alarak Döşkaya kayalıklarına çıktılar. Köyün karşısında bulunan bir tarafı tamamen uçurum olan 3 kilometre uzunluğundaki kayalıklarda kız kardeşlerin karşısına bir ayı yavrusu çıktı. Ayı yavrusunu sevmeye çalışırlarken anne ayının kükreyerek gelmesi üzerine üç kız kardeş panikledi. Kız kardeşler panik içinde sağa- sola kaçmaya çalışırken Devran Erdem uçurumda asılı kaldı, onu kurtarmak isteyen teyze Selma Güneş de yeğenini ardından gözden kayboldu.

Anne ayı Devran Erdem'in annesi Sevgi Erdem ile Cansu Ekinci'yi köylülerin anlatımına göre rehin aldı. Kız kardeşlerin çığlıkları üzerine yardıma koşan köylüler jandarmaya haber verdi. Jandarmaya haber verilmesinin ardından bölgeye, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, UMKE, itfaiye ekipleri sevk edildi. Düzkaya'ya gelen ekipler uzun arama çalışmaları sonucu uçurumda asılı kalan Devran Erdem'i yaralı olarak buldu. Selma Güneş'in ise cansız bedenine ulaşıldı. Devran Erdem kaldırıldığı hastaneye yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Bir süre sonra ayının bırakıp gitmesi üzerine sağ kurtulan Cansu Ekinci ve ablası Sevgi Erdem olay etkisinden sinir krizi geçirdi.

Cenazelere otopsi yapılması için Selim Belediyesine ait ambulansla Erzurum'a gelen 70 yaşındaki amcaları Halil Ekinci, otopsinin ardından yeğeni ile torununun Eskigeçit köyünde toprağa verileceğini bildirdi. Adli Tıp Kurumu önünde olayı anlatan Halil Ekinci, Döşkaya tepesinin çok yüksek ve tehlikeli, kayalıklardan oluşan bir dağ olduğunu bildirdi. Merak ve gezinti için bu yeğenlerinin bu tepeye çıktığını belirten Halil Ekinci, olayı şöyle anlattı:

"Yeğenlerim tatil için köye gelmişti. Üç kız kardeş ve Devran ile birlikte gezintiye çıkmışlar. Kayalıklarla köy arası 500 metre kadar. Önlerine bir ayı yavrusu çıkmış. Bunlar sevmek isterken arkalarından anne geliyor. Bu bölgede büyük mağarada var ve oralarda ayıların yaşadığını biliyoruz. Daha önceleri birisine yine ayı saldırmış ve yaralamıştı. Muhtemelen yavrusuna zarar verirler düşüncesi ile bunlara saldırmak istiyor. Bunlarda panikleyince herkes bir tarafa kaçıyor. Devran, düştüğü kayalıklarda asılı kalıyor. Teyzesi de Devran'ı kurtarmak isterken düşüyor. Selma'nın boynu kırılmış ve olay yerinde ölmüştü. Devran ise uzun süre yaralı olarak kaldı ama sonunda o da hayata veda etti. İki kız kardeşi ise ayı bir süre rehin tutuyor, sonra bırakıp gidiyor. Onları da köylüler, jandarma kurtardı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Teyze, Ayı Korkusundan Kaçan Yeğenini Kurtarmak İsterken Ölüme Gitti 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement