Eski Başbakan Schmıdt de Mahkemeyi Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

Eski Başbakan Schmıdt de Mahkemeyi Eleştirdi

Eski Başbakan Schmıdt de Mahkemeyi Eleştirdi

Almanya eski başbakanlarından Helmut Schmidt, 2000-2007 yılları arasında 8 Türk, 1 Yunan ve 1 kadın polisi öldüren aşırı sağcı terör hücresi NSU hakkında pazartesi günü başlayacak davasına bakacak Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'ni eleştirdi.

04.05.2013 13:24

Almanya eski başbakanlarından Helmut Schmidt, 2000-2007 yılları arasında 8 Türk, 1 Yunan ve 1 kadın polisi öldüren aşırı sağcı terör hücresi NSU hakkında pazartesi günü başlayacak davasına bakacak Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'ni eleştirdi. Alman Birinci Televizyonu ARD'de yayınlanan programının çekimlerine katılan Helmut Schmidt, NSU davasında medyaya akreditasyon süreciyle ilgili gelişmeleri biraz utanç verici sözleriyle değerlendirdi. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Helmut Schmidt, Duruşmaların bir başka salona ya da üçüncü bir salona aktarılması çözüm olabilirdi. Ama anlaşılan bunun için hakimlerimiz yeterince akıllı değil dedi.

SPD'li yetkililerden 87 yaşındaki Hans-Jochen Vogel ise, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin doğru hareket ettiğini, tek eksiğinin duruşmaları Türk gazetecilerin izleyebilmesinin sağlanmamasının eksiklik olduğunu söyledi. Vogel, video konferans sisteminin de tartışılması gerektiğini, ancak önceliğin bundan sonra muhakeme sürecinde olması gerektiğini kaydetti.

GAZETECİYE OLUMSUZ YANIT

Federal Anayasa Mahkemesi, NSU davasında medyaya yer dağılımı için yapılan kura çekilişine itiraz eden serbest gazeteci Martin Lejeune'un başvurusunu değerlendirdi. DW, kendisine ilk prosedürde tanınan davayı izleme hakkının alınmasına tepki gösteren gazeteci Lejeune'nin, başvurusunda, 'Kendisine Anayasa tarafından tanınan basın özgürlüğü ve eşitlik ilkelerinin ihlal edildiğini savunduğunu bildirdiğini hatırlattı. Yüksek mahkeme itirazı incelerken temel hakların ihlal edilmediği sonucuna vardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Başbakan Schmıdt de Mahkemeyi Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement