Eskihisar'dan Medine'ye Şiir Dolu Yolculuk - Son Dakika
Güncel

Eskihisar'dan Medine'ye Şiir Dolu Yolculuk

Eskihisar\'dan Medine\'ye Şiir Dolu Yolculuk

Ramazan etkinlikleri kapsamında Kale'de Gebzelilerle buluşan tarihçi yazar Talha Uğurluel konuklarını Eskihisar'dan Medine'ye doğru tarihi bir yolculuğa çıkardı.

24.08.2011 10:50

Uğurluel'den sonra sahne alan Reha Yeprem ise seslendirdiği şiirlerle Gebzelileri adeta mest etti

SİNEVİZYON EŞLİĞİNDE TARİH GEÇİDİ

Tarihçi-Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, Eskihisar Kalesi'nde 'Medine' konulu konferans verdi. Katılımcıları 1400 yıl öncesine götüren Uğurluel, Hz. Adem'den günümüze Kâbe'nin kuruluşu ve çeşitli dönemlerde yeniden tamir edilişini figür, fotoğraf ve gravürlerle anlattı. 1 saat boyunca Uğurluel, Hz. Peygamber'in (sav) dünyaya gözlerini açtığı evden, Kureyşlileri Allah'ın birliğine davet ettiği tepeyi, ilk namaz kıldığı yeri, aylarca evine gelmeyip inzivaya çekildiği mağarayı, Hayber'de namaz kıldığı yeri ve daha izlerini bıraktığı birçok bölge ve beldeyi resimlerle anlatarak katılımcıları 1400 yıl öncesine götürdü.

YEPREM'DEN ŞİİR RESİTALİ

Uğurluel, Mekke ile Medine'yi samimi bir anlatımla konukların gözüne ve gönlüne ulaştırdı. Uğurluel, sunumunda İslam'ın ilk mescidi, Peygamberimize (sav) kıblesini değiştirme emrinin geldiği Kıbleteyn Mescidi'nden, Şakkel Kamer mucizesinin yaşandığı tepeye kadar birçok kutsal beldenin fotoğrafları, bu beldelerle ilgili ilginç bilgiler ve hatıralara yer verdi. Talha Uğurluel'in sunumunun ardından sahne alan ekranların tanınmış siması Reha Yeprem ise seslendirdiği şiirlerle Kale'yi dolduran Gebzelileri adeta mest etti. Reha Yeprem Hz. Muhammed'i anlatan ezgi ve şiirleri slâyt gösterisi eşliğinde seslendirdi. Hz. Muhammed'in yaşamının örnek alınması gerektiğini belirten Yeprem, yeni nesillere de mutlaka anlatılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eskihisar'dan Medine'ye Şiir Dolu Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement