Esp?Lilerden Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Esp?Lilerden Suç Duyurusu

Esp?Lilerden Suç Duyurusu

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (esp) Üyesi Bir Grup, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin 30. Yıldönümü Nedeniyle Kadıköy Adliyesi'ne Gelerek, O Dönemde Komuta Kademesinde Olan Görevliler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu.

13.09.2010 12:55

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi bir grup, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin 30. yıldönümü nedeniyle Kadıköy Adliyesi'ne gelerek, o dönemde komuta kademesinde olan görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kadıköy Altıyol'da toplanan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, üzerinde "Darbe Suçluları cezalandırılsın, Kenan Evren yargılansın" cümlesinin yazılı olduğu pankartı açtı. "Darbeciler halka hesap verecek" , "Kahrolsun faşist diktatörlük" , "Erdal Eren ölümsüzdür" ve "Yaşasın devrimci dayanışması" sloganları atan grup , Kadıköy Adliyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı. Topluluk adına basın açıklamasını Ezilenlerin Sosyalist Partisi Maltepe İlçe Başkanı Halil İbrahim Duman okudu. Darbenin 30. yıldönümünde toplumun duyarlı kesimlerini darbeyi gerçekleştirenlerin yakasını bırakmamaya çağıran Duman, "Faşist generaller, işçi ve emekçilerin haklı mücadalesini 12 Eylül 1980'de kana boğdular. Ülkemizi emperyalistlere peşkeş çektiler. Sermayenin sömürüsü için halkı ezdiler" dedi. Askeri yönetimin yüzbinlerce insanı işkencehanelerden geçirdiğini öne süren Duman sözlerine şöyle devam etti: "Halklarımızın en değerli evlatlarını idam sehpalarında, hapishanelerde, sokak infazlarında katlettiler. Kürt halkını Diyarbakır Zindanı'nda devrimcileri Mamak ve Metris'de bitirmeye çalıştılar. Suçları çok büyüktür ve bu suç asla affedilmeyecektir. Darbeci generaller sanık sandalyesine oturtuluncaya kadar mücadelemiz sürecektir." dedi.

Anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören kanun ile referandumu eleştiren Duman, "AKP, 12 Eylül'den hesap sorduğunu iddia ediyor. Yalan söylüyor. 12 Eylül'den hesabı ancak biz emekçiler sorabiliriz. 12 Eylül'den hesap referandum komedisiyle değil, sokakta mücadale ile sorulur" diye konuştu.

Dönemin sorumlularının cezalandırılmasını isteyen dilekçelerini Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na vereceklerini belirten Duman, "Tüm halkımızı 12 Eylül düzeninden hesap sorma mücadelesinde birleşmeye çağırıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından topluluk adına bir grup, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, 12 Eylül Askeri Darbesi'ni gerçekleştiren Org. Kenan Evren, Org. Nurettin Ersin, Org. Tahsin Şahinkaya ve Oramiral Nejat Tümer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esp?Lilerden Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement