Evsizler İçin 'Bir Tas Çorba ve Battaniye' Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Evsizler İçin 'Bir Tas Çorba ve Battaniye' Kampanyası

Evsizler İçin \'Bir Tas Çorba ve Battaniye\' Kampanyası

Konya merkezli, şiddet gören kadınlar ile sokakta yaşayanlara yardımı amaçlayan Şefkat- Der, 'Evsizlere Bir tas çorba ve battaniye' adı altında başlattığı kampanya kapsamında, İstanbul'da sokakta yaşayan evsizlere battaniye ve çorba dağıtıyor.

11.02.2015 12:38

Konya merkezli, şiddet gören kadınlar ile sokakta yaşayanlara yardımı amaçlayan Şefkat- Der, 'Evsizlere Bir tas çorba ve battaniye' adı altında başlattığı kampanya kapsamında, İstanbul'da sokakta yaşayan evsizlere battaniye ve çorba dağıtıyor.

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, kampanyayı 140 gündür sürdürdüklerini belirterek, dağıttıkları çorba ve battaniyeleri de hayırseverlerden temin ettiklerini; dernek gönüllüri tarafından da sokaklarda dolaşılarak dağıtıldığını kaydetti.

Kış şartlarında sokakta kalanların korunması gerektiğine ifade eden Bulan, şunları söyledi:

"Biz 20 yıldır sokakta yaşayan evsizlere ve kadına şiddete yönelik çalışma yapan bir derneğiz. Kadın sığınma ve erkek sığınma evleri açtık. Son olarak İstanbul'da sokakta yaşayan evsizlere yönelik çorba, uyku tulumu, battaniye ve mont etkinliği başlattık. Bisikletlerle, 3 tekerlekli seyyar pazarcı arabalarına yüklediğimiz battaniyeler ve pazar arabalarına yerleştirdiğimiz termoslarla sokak sokak gezerek, sokakta yatan insanlara battaniye ve çorba dağıtıyoruz. Etkinliğimiz Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Samsun ve farklı şehirlere giderek yaygınlaşıyor. Bu sosyal faaliyet ile çok güzel bir dayanışma gerçekleştiriyoruz. Başlattığımız bu etkinliği örnek alan özellikle üniversite öğrencileri ve bazı aileler evinde çorbasını kaynatıp termoslara veya tencerelere koyarak evsiz insanlara dağıtıyor."

YETERLİ DEĞİL

Çorba ve battaniye dağıtımını sürekli hale getirmek istediklerini belirten Bulan, "Bu faaliyetimizi 365 gün devam ettireceğiz. Sokakta yaşayan evsizlere üşüyor ve aç kalıyor diye tabi ki sadece çorba dağıtmak yetmez. Tüm illerde devletin tüm resmi kurumları bu tür faaliyette bulunmalı. Ayrıca gece barınakları da açmalı. Biz bunu bir sıcak çorbayla başlattık."dedi.

DESTEK VERİLMELİ

Tüm herkesi başlattıkları faaliyete destek olmaya çağıran Bulan, şöyle konuştu:

"Herkes evinde bir çorba pişirdikten sonra bulunduğu ildeki otogara, parklara gidebilir ve gördükleri evsizlere çorba ikram edebilir. Biz dernek olarak battaniye ve çorba dağıtımda binlerce kişiye ulaştık. İstanbul'da çalışmalarımız çok yoğun olarak devam ediyor. Bu tüm illerde artarak devam etmeli. İnsanların bir yaşam biçimi olmalı" dedi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evsizler İçin 'Bir Tas Çorba ve Battaniye' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement