Eyüp'te İki Okul Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Eyüp'te İki Okul Hizmete Açıldı

Eyüp\'te İki Okul Hizmete Açıldı

İstanbul Valisi Mutlu:   "Bu yıl İstanbul'da eğitim alanında bir rekor yılıdır. Eğitimde çok ciddi bir hamle yapıldı"

27.11.2013 14:09

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini belirterek, "Bu yıl İstanbul'da eğitim alanında bir rekor yılıdır. Eğitimde çok ciddi bir hamle yapıldı" dedi.

Vali Mutlu, İl Özel İdaresi tarafından Eyüp'te yaptırılan Esentepe İlkokulu ve Ortaokulu ile Şehit Başçavuş Murat Taş İlkokulu'nun açılış törenine katıldı.

Eğitim kurumlarının açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mutlu, modern derslikleri, laboratuvarları, kütüphaneleri olan, depreme dayanıklı okulların inşasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İstanbul'da bu yılın başından itibaren 3 bin 350 dersliğin yapıldığını yıl sonuna kadar yenilerinin daha ilave edileceğini anlatan Mutlu, "Bu yıl İstanbul'da eğitim alanında bir rekor yılıdır. Eğitimde çok ciddi bir hamle yapıldı" dedi.

Kentte öğrenci sayısı artmasına rağmen okul ve derslik ihtiyacını karşılamada büyük çalışmalar yapıldığını belirten Mutlu, 2014'te de 2 bin 600 dersliğin daha eğitim ve öğretimin hizmetine sunulacağını kaydetti.

Mutlu, 80 derslikli iki okulun hizmete açılmasıyla Esentepe ve Çırçır mahallerinin bu alandaki ihtiyacının önemli ölçüde karşılandığını bildirdi. Okullarda eğitim ve öğretim görecek öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Mutlu, şehitlerin adının okullara verilmesinin de anlamlı olduğunu ifade etti.

Mutlu, iki okulun açılış kurdelesini de öğrencilerle birlikte kesti.

Törenlere, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Şaban Süzgün, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eyüp'te İki Okul Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement