Fazıl Hüsnü Dağlarca Doğumunun 100.Yılında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Fazıl Hüsnü Dağlarca Doğumunun 100.Yılında Anıldı

Fazıl Hüsnü Dağlarca Doğumunun 100.Yılında Anıldı

Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, doğumunun 100.yılında Özel ALEV Lisesi öğrencilerinin düzenlediği etkinlikte anıldı.

15.05.2014 15:33

Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, doğumunun 100.yılında Özel ALEV Lisesi öğrencilerinin düzenlediği etkinlikte anıldı. 14 Mayıs'ta yapılan etkinliğe, "Dağlarca İle" kitabının yazarı gazeteci Yasemin Arpa, "Dağlarca Günlüğü"nün yazarı Ertan Mısırlı, Yazarlar Sendikası Başkanı şair Mustafa Köz, PEN (Dünya Yazarlar Birliği Türkiye Başkanı) Tarık Günersel ve bulmaca yazarı İlker Mumcuoğlu katıldı.

Ölümüne kadar Kadıköy Mühürdar'da kendi adını taşıyan sokakta oturan Dağlarca, evinin müze ve kafeteryaya dönüştürülmesi için vasiyette bulunmuştu ama yaşayan bir müze olmasını istiyordu, hatta adının "Dağlarca'dan Gökyüzü" olmasını istemişti. Bu isteği henüz gerçekleşmedi ama Ö. ALEV Lisesi öğrencileri şairin bu isteğine bir nebze olsun yaklaşabilmek için zamanının bir kısmını geçirdiği ve bazı buluşmalarını yaptığı evinin karşısındaki Hayat Cafe'de şair ve yazarlarla bir araya geldiler. Gazeteci Yasemin Arpa, usta şair Fazıl Hüsnü Dağlarca ile 1991-92 arasında yaptıkları söyleşilerini yayınladığı "Dağlarca İle…Söz Kuşlarından Kalan Parıltı" adlı kitabını hazırlama sürecini, şair ile yaşadıkları anılarını öğrencilerle paylaştı. PEN (Dünya Yazarlar Birliği Türkiye Başkanı) Tarık Günersel' de Dağlarca'yı anlattı, öğrencilerin sorularına cevap verdi. İlker Mumcuoğlu'nun Dağlarca için özel olarak hazırladığı bulmaca, etkinliğe katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

ÖZEL ALEV OKULLARI HAKKINDA

Ömerli'de faaliyet göstermekte olan Özel Alev Okulları, Avusturya Liseliler Vakfı tarafından 1998'de eğitime başlamıştır. Türkçe'nin yanı sıra Almanca ve İngilizce eğitim verilen okulda ayrıca anaokulundan itibaren müzik, ritim ve beden uyumunun yaratıcı bir şekilde ifade edilmesini amaçlayan "Orff Yaklaşımı" izlenmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fazıl Hüsnü Dağlarca Doğumunun 100.Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement