Felahiye'de Adliyenin Kapatılmasına, CHP ve MHP'den Ortak Eylem - Son Dakika
Güncel

Felahiye'de Adliyenin Kapatılmasına, CHP ve MHP'den Ortak Eylem

Felahiye\'de Adliyenin Kapatılmasına, CHP ve MHP\'den Ortak Eylem

Kayseri'nin Felahiye İlçesi'nde 1954 yılından beri hizmet veren adliyenin kapatılarak, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne bağlanmasına tepkiler sürüyor.

22.06.2012 10:36

Kayseri'nin Felahiye İlçesi'nde 1954 yılından beri hizmet veren adliyenin kapatılarak, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne bağlanmasına tepkiler sürüyor. CHP ve MHP İl Yöneticileri, Felahiye'de düzenlenen 'Adliyemizi geri istiyoruz' eylemine ve başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

Felahiye Belediyesi önünde gerçekleştirilen 'Adliyemizi geri istiyoruz' imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila, partinin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra MHP İl Sekreteri Resul Şahin ile partililer, bazı belde belediye başkanları da ilçe merkezinde gerçekleştirilen eyleme destek verdi. Burada kurulan serbest kürsüde konuşan Felahiye Belediye Başkanı CHP'li İsmet Gürsel Kısır, ilçe adliyesinin 'iş yükü azlığı' gerekçe gösterilerek kapatıldığını belirterek şöyle dedi:

"Burada yaşayan vatandaşlara bedel mi ödettirilmek isteniyor. Bu siyaset değil de nedir? Ellerindeki hizmetler bir biri ardına geri alınıyor. Ne yazık ki, 'Dediğim dedik ve çaldığım düdük' düşüncesiyle hareket eden bir AKP iktidarı var. 'Ben yapacağım siz de uyacaksınız' diyorlar" dedi. İlçede önce Telekom'un. ardından Askerlik Şubesi'nin ve Adliye'nin ellerinden alındığını ifade eden Kısır, "Sırada ne var?" diye sordu.

MHM VE CHP İL YÖNETİCİLERİNDEN TEPKİ

İlçede gerçekleştirilen imza kampanyasına partilileri ile birlikte destek veren MHP İl Sekreteri Resul Şahin de yaptığı konuşmada AK Parti iktidarına yüklendi. Şahin, "10 yıldır ülkeyi yöneten AKP İktidarı işçiye, memura, çiftçiye zulmettiği yetmiyormuş gibi, şimdi de Felahiyeliler'in ve Sarızlılar'ın elinden adliyelerini alıyor" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Sadık Atila da konuşmasında, Habur'da yaşananları örnek gösterdi. "Habur'a mahkeme götürenler, şimdi Felahiye ve Sarız'da yaşayan vatandaşlarımızın elinden adliyelerini alıyor" diye tepki gösterdi

TOPLANAN İMZALAR CUMHURBAŞKANI GÜL'E ULAŞTIRILACAK

İlçe meydanına kurulan serbest kürsüde daha sonra vatandaşlar söz aldı ve tepkilerini dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen vatandaşlar, "Zor şartlar altında yaşama mücadelesi veren insanlar Boğazlıyan'a nasıl gidecek? Yol masrafı nedeniyle okullara bile çocuğunu zor gönderen insanlar var. Bu vebali nasıl ödeyeceksiniz?" diye sordu.

Bazı vatandaşlar da ellerindeki 'Adliyeme dokunma' yazılı pankartlar taşıdı. Toplanan imzaların, CHP İl Başkanı Sadık Atila tarafından Kayseri'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacağı belirtildi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Felahiye'de Adliyenin Kapatılmasına, CHP ve MHP'den Ortak Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement