Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

"Keşan'da Tarım ve Tarım İnsanı" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri ve fotoğraf sergisi 15 Ekim günü gerçekleştirildi.

15.10.2012 18:53

Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen 4.Ulusal "Keşan'da Tarım ve Tarım İnsanı" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri ve fotoğraf sergisi 15 Ekim 2012 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Yarışmanın Jüri üyeliklerini Barbaros Gürsel ( MÜGSF Fotoğraf Bölüm Başkanı), Behiç Günalan (EFOD), Doç.Dr. Oktay Çolak (MÜGSF Dekan Yardımcısı), Firdevs Sayılan (AFİAP Fotogen) ve Serdar Akyay (TFSF Temsilcisi) yapmış ve 61 katılımcıdan gelen 278 fotoğrafı değerlendirmeye alınmıştı.

Ortopedik Engelliler Parkı'nda sunuculuğunu Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden Duygu Dalkıran'ın yaptığı tören saat 12.30'da başladı. Buradaki törene Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediyes Başkanı Mehmet Özcan, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar,Keşan Belediye Başkan Yardımcıları, Sabri Küçükkarakaş, Cemil Kılavuz, Keşan Belediye Meclis Üyeleri, Ercan Ersoylu, İsmail Özkan, Yılmaz Başol, Serdar Dinçer, Keşan Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, Edirne İl Genel Meclis Üyeleri Sebahattin Karaman, Abdülaziz Çıkıkçı, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı ve Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Aşağı Zaferiye Mahalle Muhtarı Fahrettin Özcan, Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Taner Aykut ile ödül kazanan fotoğraf sanatçılarından bazıları ve vatandaşlar katıldılar.

Törende ilk açış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan," Fotoğraf Sanatı ile ilgili bu yıl 4.düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışmamızın ödül törenimize hepiniz hoş geldiniz. Biz her zaman belediye olarak sanata ve sanatçılara destek vermeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz 3 yılki fotoğrfa yarışmasında Saros ve Keşan konusunu işledik. Bölgemiz tarım ağırlıklı geçim kaynağı olan bir bölge . Bu yılki yarışmamızı da "Keşan 'da Tarım ve Tarım İnsanı" konulu yarışma olarak düzenledik. Her türlü tarımla ekiminden hasatına kadar sanatçılarımız zamanlarına göre gelip fotoğraf çalışması yaptılar. Biz her yıl yaptığımız yarışmada dereceye girenlerle birlikte ödül alan ve sergilenmesi jüri tarafından değer bulunmuş eserleri kitapçık haline getirdik. Bu yılkini de kitapçık halinde bastık. Emin olun elimizde hani hatırda kalmaz satırda kalır misali var ya arşivimize öyle güzel belgeler geliyor ki , çok fazla sanatçı olmaya gerek yok.

Ben doktorum, fotoğrafçılıktan anlamam. İşin uzmanları bu işi daha iyi bilir ama. Yaptığımız yarışmaların arşivlenmiş haline baktığımızda, 25-30 sene sonra şimdi nasıl diyorsak yeldeğirmenlerini arıyoruz.Belki uzun yıllar sonra çok değişik yerler, bölgeler manzaralar çıkacak gelecek nesillere bir şeyler aktarmış olacağız. Bu kitapçıklara baktığımzda oo sadece ne kadar güzel çekilmiş dilden değil yıllar sonra bölgemizde inşallah denmez ama bakın "ne kadar güzel çeltik tarlaları varmış" işte bunlar yarın geçmiş olacak. Bugün yarına geçmiş tutmuş olacak. Bu fotoğraf yarışmasına katılan tüm arkadaşlara, kazanan kaybeden hepsine teşekkür ediyorum. Emek verdiler. Bölgemize de güzel bir arşiv hediye ettiler. Gerçekten canı gönülden teşekkür ediyorum. Dereceye giren arkadaşları da tebrik ediyorum. Umarım gelecek yıllarda da bölgemizi ilgilendiren, bölgemizin değişik temalarıyla bu yarışmayı devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Özcan'dan sonra konuşan Keşan Kaymakamı Bekır Dınkırcı'da, Keşan Belediyesi'nin bu yıl 4.sünü düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışmasının ödül töreninde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Bu törene hepiniz hoş geldiniz. Yaklaşık 30 yıldır fotoğrafçılığı hobi seviyesinde götüren bir insan olarak benim fevkalade kendime yakın bulduğum konulardan bir tanesi bu.Tek bir kare neyi ifade ediyor demeyin. Bakmasınız biliyorsanız tek bir kare çok şeyi ifade ediyor. Az önce masada otururken görüş ve düşüncelerimi yanımdaki arkadaşlarımla paylaştım.Fotoğrafçılık gerçekten bir bölgenin kültürün hem o nokta itibariyle hem bölge itibariyle hem de uluslara arası değerlerde bir marka olmasını sağlayan temel kültürel değerlerden bir tanesi bana göre.

Her biri birbirinden üstün olan her biri birbiriyle son derece bir emeğin ürünü olan bir birikimin sonucu olan bu fotoğrafları çeken tüm arkadaşlarımı hanımefendileri beyefendileri yürekten kutluyorum.Başta sayın belediye başkanımız olmak üzere jüri üyelerimize ve bu çalışmaya emek destek katkı veren herkese teşekkür ediyorum.Keşan her şeyin en iyisine layıktır. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Konsept son derece Keşan için anlamlı ve önemli. Tarım, hayvancılık, turizm,ticaret.Keşan'ın 4 ana noktalarından bir tanesi.Tarımı ön plana çıkaran bir yarışma bu nedenle Keşan'ın konseptine uyan bir yarışma herkese teşekkür ediyorum. Dereceye girenleri tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Serdar Akyay'a plaket takdim etti.

Sergileme ödülü kazanan Başak Balkan'a 200 TL para ödülü Keşan belediye Meclis Üyesi Ercan Ersoylu tarafından, Teşvik ödülü kazanan Keşanlı fotoğraf sanatÇILARI Sonay can, Deniz Toka Emir ve Esad Candar'a 250 TL'lik para ödülleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve yarışmada 1.lik ödülü kazanan İlknur Uğur'a 2.000 TL'lik para ödülü Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı tarafından takdim edildi

Ödül töreninin ardından 1 hafta süreyle açık kalacak Fotoğraf Sergisi Dınkırcı,Özcan ve diğer konuklar tarafından açıldı ve ziyaret edildi.

Yarışmada dereceye giren, mansiyon ve teşvik ödülü kazananlar şöyle;

1- İlknur UĞUR- İstanbul

2- Ali Haydar CEYLAN-Kocaeli

3- Sare KURAL- Kocaeli

MANSİYON

1- Ali SAK- Aydın

2- Nurten ÖZTÜRK –İstanbul

3- Utku TEMEL-Kocaeli

TEŞVİK ÖDÜLLERİ

1- Deniz Toka EMİR-KEŞAN

2- Esad ÇANDAR-KEŞAN

3- Sonay CAN-KEŞAN

Yarışmada 1.olana Keşan belediyesi tarafından 2.000 TL, 2.olana 1.500 TL, 3.olana 1.000 TL, 3 Mansiyon ödüllerine 500'er TL ve Teşvik Ödüllerine de 250'şer TL ve sergilemelere 100'er TL ödül verildi.

Ödül törenine katılmayanların ödülleri de banka havalesi ile hesaplarına gönderildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement