Gata'dan Bir İlk: Uyku Apnesi Ameliyatı Canlı Yayınlandı - Son Dakika
Güncel

Gata'dan Bir İlk: Uyku Apnesi Ameliyatı Canlı Yayınlandı

Gata\'dan Bir İlk: Uyku Apnesi Ameliyatı Canlı Yayınlandı

GATA'da yaşanan ilklerden uyku apnesi ameliyatı, KBB Boyun Cerrahisi Kongresi delegelerine canlı olarak izlettirildi.35'inci Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Kongresi 2-6 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya'da...

25.11.2013 10:34

GATA'da yaşanan ilklerden uyku apnesi ameliyatı, KBB Boyun Cerrahisi Kongresi delegelerine canlı olarak izlettirildi.

35'inci Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Kongresi 2- 6 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya'da düzenlendi. Kongre kapsamında, Türkiye'de ilk defa "Hipoglossal Sinir Stimulasyonu Ameliyatı" yapıldı. Uyku apneli hastalarda uygulanan yeni ve ileri teknoloji ürünü olan bir aygıtla yapılan Hipoglossal Sinir Stimulasyonu, ameliyatı Prof.Tbp.Tuğg. Mustafa Gerek başkanlığındaki heyet tarafından GATA Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanlığı ameliyathanesinde 4 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirildi. Ameliyat canlı olarak, Antalya'da bulunan kongre üyeleri tarafından da izlendi.

Ulusal KBB Baş ve Boyun Cerrahisi Başkanı Prof.Dr. Ferhan Öz, GATA Komutanlığına canlı yayın imkânı sağladığı için teşekkür ederken GATA'nın öncü rolünün Türkiye için önemini vurguladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gata'dan Bir İlk: Uyku Apnesi Ameliyatı Canlı Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement