Gaziantep 112 Sağlık Hizmetlerine 13 Ambulans Daha Katıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep 112 Sağlık Hizmetlerine 13 Ambulans Daha Katıldı

Gaziantep 112 Sağlık Hizmetlerine 13 Ambulans Daha Katıldı

Sağlık Bakanlığının Gaziantep 112 birimlerine tahsis ettiği 13 ambulans törenle teslim alındı.

21.02.2014 13:31  Güncelleme: 13:41

Demokrasi Meydanında yapılan devir-teslim törenine Vali Erdal Ata, il protokolü, sağlık personeli ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Törende katılımcılara hitab eden Gaziantep Valisi Erdal Ata; "Ülkemizin en önemli illeri arasında yer alan şehrimizde, sağlıkta bir takım eksiklerimiz var. Özellikle ambulans ihtiyacımızın karşılanması gerekiyordu. Bu nedenle Sağlık Bakanlığımız nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde Sayın Sağlık Bakanımızın da desteğiyle bugün 13 Adet ambulansı hizmete sokacağız.

Bu sayede 112 Acil Servisimiz teknik olarak daha güçlenmiş olacak, vatandaşlarımızın ihtiyacı olduğu zaman daha kısa zaman içerisinde ulaşma şansına sahip olacak.

2014 yılı ilimizdeki sağlık yatırımları bakımından öneli bir başlangıç olacak diye düşünüyorum. Herkesin bildiği gibi 1875 yataklı bölge hastanesinin temeli atıldı. Yakın bir tarihte inşaatı hızlı bir şekilde başlayacak.

Diğer taraftan Perilikaya mahallesinde Şahinbey Belediyemizin tahsis ettiği bir alanda 350-400 yataklı bir hastanenin projesi bitmek üzere. İnşallah yakında onun da ihalesi yapılacak, yine Karataş bölgemizde Sağlık Bakanlığımıza tahsisli 100 dönümlük bir alanda Şahinbey belediyemiz 350 yataklı bir hastane yapmayı planlıyor. İnşallah yakında protokolü imzalayıp 2014 yılında bu 3 önemli sağlık tesisi inşaatı başlayıp, bir kısmını 2015 yılında bir kısmını da 2016 yılında bitirilecek.

Bunlar yapıldığı takdirde sağlık hizmetleri yönünden bölge ve ilimizdeki vatandaşlarımıza çok daha kaliteli sağlık hizmeti verme şansına sahip olacağız. Ayrıca bu hastaneler bitikten sonra zannediyorum Dr. Ersin Aslan hastanesi ve 25 Aralık Hastanesinde yenileme çalışmaları olacak.

Bu ambulansların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Görev yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyor, Sağlık Bakanlığımıza, Milletvekillerimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Bayraklarla süslenmiş 13 ambulans ve UMKE ekip araçlarının siren sesleriyle toplandığı Demokrasi Meydanında Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, 112 ekibine katılan 13 ambulans sayesinde daha nitelikli bir sağlık hizmeti vereceklerini kaydederek; helikopter ambulans müjdesi verdi.

Gaziantep 112 biriminin kalite standartları denetiminde 100 puan üzerinden 98 alarak örnek bir başarı sergilediğini belirten Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, sağlık sektöründe elde edilen başarıların devam edeceğini, yeni katılan ambulanslar sayesinde araç sıkıntısının bir nebze de olsa giderilmiş olacağını ifade etti.

Daha sonra kurdele kesimi yapılarak araçların devir teslimi gerçekleştirildi.

112'ye yeni katılan araçların ilk deneme sürüşü Demokrasi Meydanında Vali Erdal Ata tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep 112 Sağlık Hizmetlerine 13 Ambulans Daha Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement