Gaziantep'e Sineksiz Bir Yaz Yaşatacağız - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'e Sineksiz Bir Yaz Yaşatacağız

Gaziantep\'e Sineksiz Bir Yaz Yaşatacağız

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışan personelini akademik açıdan bilgilendiriyor.

03.08.2012 15:53

Yaz mevsiminin girmesiyle birlikte vatandaşların daha rahat bir ortamda yaşamaları için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışan personelini akademik açıdan bilgilendiriyor. Vatandaşın sıcak yaz aylarından sinek ve kokudan korunması için tam kadro çalışan belediye, buradaki personelin daha verimli olması için bir dizi seminerler ve toplantılar düzenliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salon'unda gerçekleşen ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Korum Bölümü'nden Prof. Dr. Hüsrev Mennan'ın verdiği "Kentsel Zararlıların Biyolojisi, Önemi ve Mücadelesi" konulu seminere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı personelleri katıldı.

Seminer'in yararlı geçmesi temennisinde bulunan Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, belediye olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Halkın daha rahat bir yaz mevsimi geçirmesi için çalıştıklarını ifade eden Akyol, "Bu bağlamda konusunda uzman kişileri getirip personellerimize ve çalışanlarımıza teknik ve akademik eğitimler veriyoruz. İlaçlama ekibimizdeki 50 kişi ile teknik ve uzman ekibimize bu konuda gerekli eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimin sonunda daha bilimsel bir ilaçlama yapacağımız ümit ediyorum. Tüm bu çalışmalarımız Gaziantep halkının sağlık, sıhhat ve rahat bir yaz dönemi geçirmeleri için." diye konuştu.

Akyol, bu tür eğitimlerinin dönem dönem devam edeceğini söyledi.

YEŞİL ALANLAR SİNEKLERİN YUVASI

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Korum Bölümü'nden Prof. Dr. Hüsrev Mennan ise, yaz mevsiminde özellikle sivrisineklerin insanları çok rahatsız ettiğini ve konuda belediyelerin değişik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Sivrisineklerin son dönemlerde önemli bir sorun haline gelmesini insanları yaptığı yurt dışı giriş çıkışlarda görüldüğünü vurgulayan Mennan, "Örneğin yanı başımızda bir Suriye var. Suriye'den her gün yüzlerce binlerce insanlar buraya gelip gidiyor. Gerçi şimdi gidiş geliş yok ama. Belirli bir süre sonra bu ticaret yine gerçekleşecek. Ticaret gerçekleşince insanlar yine gidip gelecekler. İnsanların bir başka yerlere gidip gelmeleri sivrisineklerin çoğalmasında önemli bir problem olmuştur." ifadesini kullandı.

Başka bir problemin ise, toplum yaşam alanlarının olmasını belirten Mennan, toplum yaşam alanlarının son dönemlerde belediyelerin yaptığı kentsel dönüşüm ile daha da arttığını dikkat çekti. Kentsel dönüşüm alanı içinde yeşil alanların arttığını ve bu yeşil alan içinde sivrisineklerin daha çok olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mennan, "Bu böcekler yeşil alanlarda daha çok saklanıyor ve türüyor. Yeşil alanların olmayıp taşlık alanların çok olduğu yerlerde ise bu kez akrep sorunu ortaya çıkıyor. İşte burada ilaçlama ekibi devreye girmeli. Zamanında ve yerinde yapılan ilaçlama ve temizlik oluşabilecek sineklerden korunmamızı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, seminer sonrasında bir sınav yapılacağı ve başarılı olanlara birer sertifika verileceği belirtildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep'e Sineksiz Bir Yaz Yaşatacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement