Gaziantep Sanko Öğrencileri Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Sanko Öğrencileri Ödüllerini Aldı

Sanko öğrencileri ödüllerini aldıGAZİANTEP Özel Sanko Okulları'nın ulusal ve uluslararası bilimsel, sanatsal ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

01.06.2017 17:27

Sanko öğrencileri ödüllerini aldı

GAZİANTEP Özel Sanko Okulları'nın ulusal ve uluslararası bilimsel, sanatsal ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Sanko Okulları Konferans salonunda düzenlenen ödül törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Emniyet Müdür Erhan Gülveren, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Yerlikaya, ödül alan öğrencilerin Gaziantep'i gururlandırdığını dile getirdi. Eğitime her zaman destek olduklarını aktaran Yerlikaya şunları dedi:

"Zamanımızda artık şehirler birbirleriyle rekabet ediyor. Biz dünya şehirleriyle sadece sanayide, ticarette, hizmet sektöründe değil ilmin geldiği sevile ile de ilgili rekabet etmeliyiz. Asıl olan rekabette bu. 3 üniversitemiz var, bin 121 devlet okulumuz var, 80'ene yakın özel okulumuz var, 511 bin öğrencimiz var, bir şehrin yüzde 25'i öğrenci. Öyle büyük bir güce sahibiz ki bizim enerjimizin en büyük kısmı sizlersiniz, gençlerimiz çocuklarımız. Sizler için çalışıyoruz, 80 milyon nüfusun yüzde 13,6'sı genç. Sizleri nasıl yetiştirmemiz lazım ' Bunu Hz. Ali söylemiş, 'Çocuklarımızı yaşadığımız zaman dilimine göre değil, onların yaşayacağı, iş güç sahibi olacağı yani ülkeyi onlara emanet edeceğimiz zaman diliminin ulaşacağı bilgi seviyesine göre yetiştirin' bizde çocuklarımızı böyle yetiştiremeye çalışıyoruz. Sanko ailesi, okul öncesinden üniversiteye kadar uzanan eğitim yuvalarını para kazanmak için kurmadı. Para kazanamıyor zaten. Biliyorum Abdülkadir bey her zaman onu söylüyor. Ne için' Diyor ki, 'Allah'ın verdiğini bu gücü, bu tecrübeyi, babamızın sözünü yere koymamak, gazişehrin bize verdiği nimetleri gençlerimizi kendi çocuklarımız gibi görerek yetiştirmek için kullanıyoruz.' İşte bu ana başlıkta hareket ettikleri için Konukoğlu ailesi her zaman başarılı oluyor ve bu okulda yetişen çocuklarda böyle dereceler alarak bizleri gururlandırıyor."

Konuşmaların ardından, Bursa Nilüfer Uluslar arası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali'nde dünya birincisi olan Eylül Eren, Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenen 'ROBOGAMESö Dünya Robot Yarışması'nda dünya birincisi olan öğrenciler, Ali Kağan Akbaş, Cemil Serden Şahin, 'ROBOGAMESö Dünya Robot Yarışması'nda dünya ikincisi olan öğrenciler Tekin Orkun Hengirmen, Koray Çekici, Hasan Atakan Aslan, '11 ' 12 Yaş Yüzme Gelişim Projesiönde 100 metre Kurbağalama stilde Türkiye birincisi Beril Öztürk, Orta Doğu Teknik Üniversitesinde düzenlenen 2. Ulusal 'Genç Mühendisler Yarışıyorö adlı yarışmada Türkiye birincisi olan öğrenciler, Arda Karayılan, Fuat Şimşek ve Miray Mavi'ye protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Gaziantep Sanko Öğrencileri Ödüllerini Aldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Sanko Öğrencileri Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement