Gaziantep'te Kadınlara Tasavvuf Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Kadınlara Tasavvuf Anlatıldı

Gaziantep\'te Kadınlara Tasavvuf Anlatıldı

Gaziantep’te Tasavvufta Kadın’ konulu söyleşi düzenlendi.

06.02.2015 18:13

Gaziantep'te Tasavvufta Kadın' konulu söyleşi düzenlendi. Yoğun ilgi sebebiyle salona sığmayan kadınlar, merdiven başlarında oturdu.

Yazar Cemalnur Sargut tarafından Gaziantep'te 'Tasavvufta Kadın' konulu bir söyleyişi düzenlendi. Şehir Kamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan söyleyişe Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda kadın katıldı. Salonu tıklım tıklım dolduran kadınlar, yer bulamayınca merdiven basamaklarında oturmak zorunda kaldı. Burada bir konuşma yapan Fatma şahin, insan mutluluğunun yalnızca ekonomiden geçmediğini, maddi ve manevi bütün değerleri özümseyerek hayatın bir parçası yapmaktan geçtiğini söyledi.

Bu noktadan "kadının ana aktör" olduğunu vurgulayan Şahin, "Özellikle kadın nedir? dediğiniz zaman, zarafetiyle, nezaketiyle, fedakarlığıyla, sabrıyla aslında kadın elinin değmesinin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Ailede biliyoruz, toplumda biliyoruz. Ama bunu daha iyi özümseyebilmemiz için özellikle 'Asr-ı Saadet' dönemini çok iyi analiz etmemiz lazım. Bugün yaşanan birçok sorunun temelinde parlamentonun yapacağı işler elbette çok fazla dünyanın en mükemmel yasasını çıkarabilirsiniz. Ama bunu uygulayabilecek olan insanın meseleye nasıl baktığını, yüreğinde, kalbinde bu işin özünde nasıl bakması gerektiğini çok iyi bilmemiz lazım" dedi.

"BUGÜN İNSANLIK İÇİN NE YAPTIN?"

Dünyanın bir sınav olduğunu, ebedi hayata hazırlanırken herkesin görev alanı içerisinde en doğruyu yakalayabilmesi için en iyi örneklerin bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"O yüzden oradan çıkaracağımız dersleri, hayatımızın bir parçası yapmamız lazım. O yüzden bu toplumun sevgiye, sabra, tanımadığı, bilmediği bir kız kardeşine yardım etme gücüne ihtiyacı var. Bugün insanlık için ne yaptın? sorusunun cevabını hepimizin gönlünde, yüreğinde bir cevabı olması gerekiyor. Onun için de öğrenmemiz gerekiyor. O temiz kaynaktaki bize verilen hayat felsefesini öğrenmemiz gerekiyor.O yüzden Peygamber Efendimizin bize bıraktığı manevi mirası özümsememiz gerekiyor. Kur-an'ı Kerim'in içerisindeki insanlık değerlerini yetimi, yoksulu mağduru, muhtacı, bizden yardım dileyen herkesi empatiyle, hoşgörüyle kucaklamamız gerekiyor."

Cemalnur Sargut da yaptığı söyleşide İslamiyette kadın ve Hazreti Muhammed'in (sallallahü aleyhi vesellem) kadına bakışını anlattı. İslamiyetin kadına inanılmaz değer verdiğini vurgulayan Sargut, Hazreti Amine (radıyallahü anha), Hazreti Hatice (radıyallahü anha), Hazreti Aişe (radıyallahü anha) ve Hazreti Fatıma'nın (radıyallahü anha) hayatından kesitler anlattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Kadınlara Tasavvuf Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement