Gaziemir'de "Uyuşturucu ve Silahlanmaya Karşı Omuz Omuza" Paneli - Son Dakika
Güncel

Gaziemir'de "Uyuşturucu ve Silahlanmaya Karşı Omuz Omuza" Paneli

Gaziemir\'de "Uyuşturucu ve Silahlanmaya Karşı Omuz Omuza" Paneli

Gaziemir Belediyesi Kent Konseyi tarafından, "Uyuşturucu ve Silahlanmaya Karşı Omuz Omuza" konulu panel düzenlendi.

17.11.2012 15:37

Gaziemir Belediyesi Kent Konseyi tarafından, "Uyuşturucu ve Silahlanmaya Karşı Omuz Omuza" konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan uzmanlar, madde bağımlılığından korunmanın en etkili yolunun, bilinçli davranarak hiç başlamamak olduğunun önemine değindi.

Panele; Gaziemir Belediye Başkan Vekili Abdurrahim Nursoy, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Vangöl, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emire Şahin, Bornova Rotary Kulübü Başkanı Halil Kalaycıoğlu, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vangöl'ün başkanlık yaptığı panele, İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi İzmir İl Temsilcisi Mustafa Karabal konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını yapan Emire Şahin, sinema filmi, dizi ve bilgisayar oyunlarındaki şiddet ve silah sahnelerinin gençleri olumsuz etkilediğini söyleyerek, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının paneller ve kurslar aracılığıyla insanları bilinçlendirerek, uyuşturucu ve silah kullanımının önüne geçmesi gerektiğini ifade etti.

ÇOCUKLARA SİLAH YERİNE KİTAP

Panelde "Bireysel Silahlanma ve Suç"

konusunu da işleyen Prof. Timur Demirbaş, büyük kentlerde meydana gelen kapkaç ve cinsel taciz olayları ile Türk gelenek göreneklerinde silaha verilen önemden dolayı silahlanmanın arttığının altını çizdi. Silahlanmanın önüne geçmek için insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Demirbaş, çocukları oyuncak silahlardan ve şiddet içeren oyunlardan uzak tutarak, onlara kitap sevgisi aşılanması gerektiğini dile getirdi.

Uyuşturucu maddeler ve madde bağımlılığı hakkında bilgi veren Mustafa Karabal da, madde bağımlılığından korunmanın en etkili yolunun bilinçlenerek, uyuşturucuya hiç başlamamak olduğunu söyledi. Uyuşturucu satıcılarının okul önlerinde ve eğlence mekanlarında faaliyet göstererek gençlerle arkadaşlık kurup, onları ağlarına düşürdüklerinin altını çizen Karabal, gençleri arkadaş seçerken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gençlerin madde bağımlığından korunmasında ailelere önemli görevler düştüğünü belirten Karabal, yerel yönetimlerin de sporsal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmelerinin önüne geçebileceğini vurguladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziemir'de 'Uyuşturucu ve Silahlanmaya Karşı Omuz Omuza' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement