Gebze Köylerine Bereket Ormanı - Son Dakika
Güncel

Gebze Köylerine Bereket Ormanı

Gebze Köylerine Bereket Ormanı

Köylerde ekonomi, ceviz fidanıyla canlanacak.

30.04.2012 14:18

Kent protokolü ceviz fidanı dikti

Gebze Belediyesi ve Gebze Kent Konseyi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen Birinci Bin Ceviz Ormanı'nın sembolik ağaç isimlendirilme töreni, coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. Yöre köylüsüne ekonomik anlamda katma değer sağlayacak ceviz ağacının, özel bir ağaç olduğunu söyleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Ceviz ağacı, hayatı boyunca bir anın veya etrafındaki bir nesnenin fotoğrafını çeker. Kesildiğinde gövdesinde, çektiği o fotoğraftaki objeyi görmek mümkündür. Ekonomik gelişime katkı sağlayacak ceviz ormanımız, Gebze'mize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

MOLLAFENARİ'DE AĞAÇ BAYRAMI

Gebze Belediyesi ve Gebze Kent Konseyi işbirliğinde hayata geçirilen Birinci Bin Ceviz Ormanı'nda ilk adım önceki gün atıldı. Mollafenari Köyü'nde bulunan 30 dönümlük arazi üzerine ekilen bin ceviz ağacına temsili isimlendirme törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Dilovası Kaymakamı ve Gebze Kaymakam Vekili Hasan Göç, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Kent Konseyi Başkanı İbrahim Güngör, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Gebze Kent Konseyi Başkanı İbrahim Güngör, yapılanma çalışmalarını tamamlayan konseyin gönüllük temelinde Gebze için projeler üreteceğini söyledi.

SEVGİLERİN EN GÜZELİ AĞAÇ SEVGİSİ

Birinci Bin Ceviz Ormanı'nın oluşmasında Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'e desteklerinden ötürü teşekkür eden Güngör, "Bugün ilk bin ceviz ormanımızı oluşturan fidanlarımızı sembolik olarak isimlendireceğiz. Büyüklerimizin yanı sıra çocuklarımız için de bu fidanlara isim vereceğiz. Biliyoruz ki; küçük yaşta ağaç sevgisi oluşturmak çevre sevgisini aşılar. Çevre sevgisi, toprak sevgisini; toprak sevgisi vatan sevgisini, vatan sevgisi insan sevgisini, insan sevgisi Allah sevgisini doğurur. Sevgi havuzunu oluşturmak üzere başlattığımız çalışmamız Gebze'mize hayırlı olsun" dedi.

KÖŞKER: KÖYLÜMÜZE EK GELİR SAĞLAYACAK

Güngör'ün açılış konuşmasının ardından konuklara hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 2 yıl gibi kısa bir sürede yapılanma çalışmalarını tamamlayan Kent Konseyi'nin Gebzelilik bilincinin oluşmasına katkı sağlayacak projelere imza atmaya hazırlandığını söyledi. Kent Konseyi ve Gebze Belediyesi işbirliğiyle kenti daha yaşanabilir bir hale getirmek istediklerini ifade eden Başkan Köşker, Sanayi kenti Gebze'de şehrin oksijen depoları olan yeşil alanlarına yenilerini eklemek gerekir. Ekonomik değeri de olan ceviz fidanlarından oluşan ormanımız geliştiğinde ve ürün verdiğinde köylümüze önemli bir gelir kaynağı sağlanmış olacak. Ceviz ağacı, önemli ve özelliği olan bir ağaç. Ceviz ağacı, hayatı boyunca bir anın veya etrafındaki bir nesnenin fotoğrafını çeker. Kesildiğinde gövdesinde çektiği o fotoğraftaki objeyi görmek mümkündür. Ekonomik gelişime katkı sağlayacak ceviz ormanımız Gebze'mize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

TOPACA: HEDEF 10 BİN CEVİZ FİDANI

Başkan Köşker'in ardından kürsüye gelen Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise, "Birçok vilayetten büyük olan Gebze'nin daha da güzelleştirilmesi gerekiyor. Ağaç dikerek, hizmet üreterek, yollar yaparak, köprüler yaparak güzelleştireceğiz. Sanayinin oluşturduğu zararları bu tür faaliyetlerle, ağaçlandırarak ortadan kaldırabiliriz. Kentlilik bilincinin oluşmasında en aktif çalışan kent konseylerinden birisi olan Gebze Kent Konseyi yöneticilerini kutlarım. Gebze'nin güzelliğine güzellik katacak ceviz fidanlarının sayısı binle sınırla kalmamalı. Hedefimiz on bin olmalı. Bu noktada katkı sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi. Konuşmaların ardından, daha önceden ağaçlandırılan bölgede fidanlara protokol üyelerinin katılımıyla isimlendirme töreni düzenlendi. Törende Vali Ercan Topaca ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker başta olmak üzere konukların isimlerinin yazılı olduğu plakalar ceviz fidanlarına iliştirildi. Törene katılan konuklara Gebze Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gebze Köylerine Bereket Ormanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement