"Geçiş Sürecinde Belirleyici Etken Genç Nesil" - Son Dakika
Güncel

"Geçiş Sürecinde Belirleyici Etken Genç Nesil"

"Geçiş Sürecinde Belirleyici Etken Genç Nesil"

ICYF DC Genel Sekreteri İskenderov: "İslam dünyası sarsıntılı bir dönemde, bir geçiş sürecinde" "Bu sürecin sonuçları ne olursa olsun, belirleyici etken genç nesil olacak"

01.08.2013 00:22

Diyalog ve İşbirliği İçin İslam Konferansı Gençlik Forumu (ICYF-DC) Genel Sekreteri Elşad İskenderov, İslam dünyasının sarsıntılı bir geçiş döneminde olduğunu belirterek, "Bu sürecin sonuçları ne olursa olsun, belirleyeci etken genç nesil olacak" dedi.

ICYF-DC tarafından Beşiktaş'taki Conrad Otel'de verilen iftar davetinde konuşan İskenderov, "tarihi ve özel" bir şehir olarak nitelediği İstanbul'da konuklarıyla iftarda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Arap Baharı ve onu takip eden gelişmelere değinen İskenderov, "İslam dünyası sarsıntılı bir dönemde, bir geçiş sürecinde. Bu sürecin sonuçları ne olursa olsun, belirleyeci etken genç nesil olacak" dedi.

"Sürecin bir geçiş mi, bir savaş mı, yoksa İslam dünyasının son 200 yılda yaşadığı acılı sayfalara eklenen birkaç acı sayfa daha mı olduğuna tarih hükmedecek" ifadesini kullanan İskenderov, "Gençler bu sürecin nereye gideceğine karar verecek, bu sürece katılacak ve meyvelerini de yiyecek. Burada, ICYF-DC gibi gençlerle çalışan kurumların rolü önemli. İslam'ın tarihi başkentinde, hilafetin merkezi İstanbul'da kurulu ICYF-DC, bu sürece katkı vermek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor" diye konuştu.

İskenderov, bu alandaki önemli çalışmalarından birinin, gençlerin siyasi bilincini artırmayı ve onları diplomasi konusunda eğitmeyi hedefleyen "Uluslararası İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Modeli" konferansı olduğunu söyledi.

Elşad İskenderov, ilkini 2011'de İstanbul'da, ikincisini geçen yıl Tataristan'ın başkenti Kazan'da gerçekleştirdikleri konferansın üçüncüsünün de geçtiğimiz günlerde Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapıldığını kaydetti.

İskenderov, 40 ülkeden 130 gencin katıldığı konferansta, İslam dünyasının güncel sorunlarının bir uluslararası zirvenin canlandırılması yoluyla tartışıldığı ve karara bağlandığı bilgisini verdi.

ICYF-DC'nin davetine, Başbakan Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa, İslam Sanat, Tarih ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Halit Eren, İİT üyesi ülkelerin İstanbul'daki diplomatik temsilcileri ile akademisyenler katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Geçiş Sürecinde Belirleyici Etken Genç Nesil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement