Gelibolu'da 15 Yıl Sonra 'Avcılar Bayramı' - Son Dakika
Güncel

Gelibolu'da 15 Yıl Sonra 'Avcılar Bayramı'

Gelibolu\'da 15 Yıl Sonra \'Avcılar Bayramı\'

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Gelibolu Avcılar Derneği tarafından 15 yıl aradan sonra Avcılar Bayramı düzenlendi.

30.09.2013 11:48

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Gelibolu Avcılar Derneği tarafından 15 yıl aradan sonra Avcılar Bayramı düzenlendi.

Gelibolu'ya bağlı Demirtepe Koruluğu'nda düzenlenen Avcılar Bayramı'nda birkaç gün önce derneğe üye avcılar tarafından bıldırcın avına çıkıldı. Avlanan bıldırcınlar, etkinlikte sabahtan itibaren yakılan odun ateşinde onlarca toprak kaplarda güveç yapılıp, konuklara ikram edildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Gelibolu Avcılar Derneği Başkanı Selahattin Şen, uzun yıllar sonra Avcı Bayramı'nı yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise, düzenlenen Avcı Bayramı'nın hedefine ulaşması bakımından hayırlı, uğurlu olmasını ve başarılı geçmesini temenni etti.

Nazlı, "Avcılık, 'Şunu gözünden vururum, şunu şöyle indiririm' demek değildir. Hepiniz bu bilinçte olan arkadaşlarsınız. Bu tür etkinliklerin tabiatı koruma açısından, doğal dengeyi koruması açısından bir bilinç oluşturmasını temenni ediyorum. Zaten siz de bu bilinçle geçtiğimiz hafta Bayırköy Merası'na sülün saldınız" dedi.

Ardından protokole ve davetlilere güveçte bıldırcın, pilav, tatlı ve ayran ikram edilirken, Tarkan Sayan ve saz ekibinin çaldığı oyun havaları eşliğinde Gelibolu avcılar gecenin yorgunluğunu attı. Etkinlik, yapılan çekiliş sonrası kazananlara hediyelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

Gelibolu Avcılar Bayramı'na Kaymakam Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın yanı sıra CHP'li Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, Biga Avcılar Kulübü Başkanı Zühtü Uygun, dernek üyeleri ve yakınları katıldı. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelibolu'da 15 Yıl Sonra 'Avcılar Bayramı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement