Gelin-Damat Baba Evine At Sırtında Geldi - Son Dakika
Güncel

Gelin-Damat Baba Evine At Sırtında Geldi

Gelin-Damat Baba Evine At Sırtında Geldi

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Duayeri köyünde gerçekleşen kır düğününde gelin ve damat, baba evine atlarla geldi.

03.07.2012 15:38

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Duayeri köyünde gerçekleşen kır düğününde gelin ve damat, baba evine atlarla geldi.

Duayeri köyünde Arslan Özen, eski gelenekleri yaşatmak için tek oğlunu kır düğünü ile evlendirdi. Düğün töreninde gelin Elif Betül Şen, Samsun'daki baba evinden Wosvos otomobille Duayeri köyüne getirildi. Gelin Elif Betül ve damat Ahsemin, köyde davul zurna ile karşılandı. Daha sonra özel süslenerek hazırlanmış ata ilk önce gelin Elif Betül Şen bindi. Damat Ahsemin Özen, babası Arslan Özen ile birlikte bir müddet gelini atın ipinden tutarak köy yolunda yürüttü. Daha sonra damat Ahsemin Özen de ata bindi ve gelin damat davul-zurna eşliğinde köydeki evlerine gitti. Gelin ve damat atla köy evine geldikten sonra nikah töreni düzenlendi. Çiftlerin nikah memurluğunu Fatsa Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Başta yaptı.

Damadın babası Arslan Özen, eski köy düğünlerinin günümüzde çok özlendiğini belirterek, "Kır düğünü ile salon düğünü arasında çok büyük farklar var. Biz eski gelenekleri özlüyorduk zaten. Gelecek nesillere örnek olsun diye biz köy düğünlerini yaşatmak istiyoruz. Gelinimizi ve oğlumu bu nedenle atla getirmek istedim" dedi.

Duayeri Muhtarı Dursun Özkan ise, "Köylerde yapılan düğünler daha uzun süreli ve daha neşeli geçiyor. Uzaktan gelen gurbetçiler de bir tatil havasında bu düğünlere katılıyorlar. Bana göre kır düğünleri daha güzel. Bundan 40-50 sene evvel dedelerimiz, babalarımız atla gelin getirirlerdi. Arslan ağabeyimiz de bu geleneği yaşatmak için tek oğlunu ve gelini ata bindirerek eve getirdi" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gelin-Damat Baba Evine At Sırtında Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement