Genelkurmay Başkanı'nın 18 Mart Davetiyesini, Şehit Korucunun Ailesine Tuğgeneral Sönmez Verdi - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanı'nın 18 Mart Davetiyesini, Şehit Korucunun Ailesine Tuğgeneral Sönmez Verdi

Genelkurmay Başkanı\'nın 18 Mart Davetiyesini, Şehit Korucunun Ailesine Tuğgeneral Sönmez Verdi

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez ve eşi Semra Sönmez, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in '18 Mart Şehitler Günü' etkinlikleri nedeniyle gönderdiği davetiyeyi, Hakkarili şehit köy korucusu Yusuf Adıyaman'ın köydeki ailesine teslim etti.

07.03.2014 11:52

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez ve eşi Semra Sönmez, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in '18 Mart Şehitler Günü' etkinlikleri nedeniyle gönderdiği davetiyeyi, Hakkarili şehit köy korucusu Yusuf Adıyaman'ın köydeki ailesine teslim etti. Tuğgeneral Sönmez ve eşi köyde ilgiyle karşılandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 18 Mart Şehitler Günü'nde şehit ailelerini Genelkurmay Karargahında misafir edecek. 17-19 Mart tarihlerinde Ankara'ya yapılacak bu ziyarete, Hakkari'nin Ağaçdibi köyünde 1995 yılında girdiği çatışmada şehit düşen Geçici Köy Korucusu Yusuf Adıyaman'ın oğlu, aynı zamanda Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneğinin Hakkari Temsilcisi olan geçici köy korucusu İbrahim Adıyaman ile kızı Elmas Adıyaman da katılacak. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, eşi Semra Sönmez, Ağaçdibi köyünde yaşayan İbrahim ve Elmas Adıyaman kardeşleri evinde ziyaret ederek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in davetiyesini verdi.Tuğgeneral Sönmez'e Hakkari İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan da eşlik etti. Köy Muhtarı Şükrü Turan ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Tuğgeneral Sönmez, Şehit Köy Korucusu Adıyaman'ın oğlu İbrahim Adıyaman'a şehit babasının fotoğrafını da hediye ederken, Şehit Adıyaman'ın torunu olan 3 yaşındaki Ömür Adıyaman'ı da kucağına alarak bir süre sevdi.

Şehit Köy Korucusu Adıyaman'ın ailesine yeniden başsağlığı dileğinde bulunan Tuğgeneral Sönmez, Ankara'dan sayın Genelkurmay Başkanımızın talimatıyla yurdumuzun dört bir tarafındaki Şehit ailelerine '18 Mart Şehitler günü' münasebetiyle yapılacak etkinlikler için buradayız. Hakkari'den de Şehit geçici köykorucusu rahmetli Yusuf Adıyaman'ın oğlunu ve kızını davet ettiler. Bu maksatla davetiyeyi takdim etmek üzere eşimle beraber geldim. Önümüzdeki günlerde bu aileyi Ankara'ya götüreceğiz. Oradaki faaliyetlere Hakkarili Şehit aileleri adına bu ülkenin birlik ve beraberliği için, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için Türk Silahlı Kuvvetleriyle omuz omuza mücadele etmiş ve bu uğurda hayatını kaybetmiş şehitler adına davet ediyoruz. Genelkurmay Başkanımızın da sizlere selamlarını getirdik dedi.

Davetiyeyi alan Şehit Köy Korucusu Yusuf Adıyaman'ın oğlu ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneğinin Hakkari Temsilcisi İbrahim Adıyaman ise Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez ve beraberindekilere teşekkür etti. Adıyaman, Bizlere bu davetiyeyi gönderen başta sayın Genelkurmay Başkanımız Necdet Özel ve bu davetiyeyi bizlere ulaştıran Tugay Komutanımız ve beraberindekilere çok teşekkür ediyorum. Bu davetiyenin bizim başımızın üstünde yeri var. Bu davetiyeyi Tugay Komutanımızın eşiyle birlikte getirmesi bizi ayrıca gururlandırdı. Davetiyeyi bütün şehitler adına alıyorum. Bütün şehitler adına tekrardan Genelkurmay başkanımıza da teşekkür ediyorum.diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanı'nın 18 Mart Davetiyesini, Şehit Korucunun Ailesine Tuğgeneral Sönmez Verdi - Son Dakika


Advertisement