Gizlilik Kararına İtiraz - Son Dakika
Güncel

Gizlilik Kararına İtiraz

Gizlilik Kararına İtiraz

Kaşif Kozinoğlu'nun ölmeden önce yazdığı mektup hakkında savcılığın verdiği gizlilik kararına itiraz edildi.

05.12.2011 14:41

Siilivri Cezaevi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Oda TV davasının tutuklu sanığı MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun ölmeden kısa bir süre önce avukatına yazdığı belirtilen mektup ile el yazısı savunması hakkında savcılığın verdiği gizlilik kararına itiraz edildi.

Cezaevinde ölümü hala tartışılan MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun ölmeden kısa bir süre önce avukatına henüz içeriği bilinmeyen mektup yazdığı ve duruşmada okuyacağı bir savunma metni hazırladığı ortaya çıkmıştı. Kozinoğlu tarafından kaleme alındığı belirtilen savunma ve mektuba, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ölümünün ardından el koydu. Avukat Hüseyin Derin Yarsuvat, ölümünün ardından söz konusu mektubu ve savunmayı savcılıktan talep etti. Ancak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma dosyası üzerinde gizlilik kararı verildiğini, bu nedenle mektup ve savunmayı veremeyeceklerini bildirdi.

Bunun üzerine avukatlar geçtiğimiz hafta Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvurdu. Gizlilik kararına itiraz eden avukatlar, Kozinoğlu'nun yazdığı mektup ile savunmanın özel eşya statüsüne girdiğini vurguladı. Sözkonusu mektup ve savunmanın özel eşya olması nedeniyle mirasçılarına verilmesi gerektiğini belirten avukatlar, "Soruşturma dosyası üzerinde gizlilik kararı bulunabilir. Ancak söz konusu eşyalar 'özel eşya' statüsündedir. Bu nedenle Kozinoğlu'nun kişisel eşyaları arasında olan mektup ve yazdığı savunmanın verilmesini talep etmekteyiz" denildi.

Savcılığın sözkonusu başvuruya henüz bir yanıt vermediği öğrenildi. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gizlilik Kararına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement