Görme Engelli Kadının Gözünden Anne Olmak - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Kadının Gözünden Anne Olmak

Görme Engelli Kadının Gözünden Anne Olmak

Konya'da eşi de kendisi gibi görme engelli olan kadın, hiç göremeyeceği yeni doğan bebeğini koklamanın ve ona dokunmanın mutluluğunu yaşıyor.

30.12.2013 11:36  Güncelleme: 11:34

METİN BOLAT - Konya'da eşi de kendisi gibi görme engelli olan kadın, hiç göremeyeceği yeni doğan bebeğini koklamanın ve ona dokunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ümran Güneş (29), bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı kendisi gibi görme engelli Cafer Güneş (29) ile 1,5 yıl önce hayatını birleştirdi. Çiftin, 37 gün önce Konya Farabi Hastanesinde "Emre" adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Çifti, en çok mutlu eden şey ise bebeklerinin sağlıklı şekilde dünyaya gelmiş olması.

Anne Güneş, bebeğiyle buluşma anını ve sonraki yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. Hamile olduğunu öğrendiğinde çok mutlu olduğunu ve mutluluktan ağladığını belirten Güneş, ancak durumlarından dolayı bir taraflarının buruk kaldığını ifade etti.

Henüz çocukken olgun olmayı öğrendi

Bebeğinin de görme engelli olmasından çok korktuğunu dile getiren Güneş, doğumunun ardından çeşitli sıkıntılar yaşayabileceği ihtimalinin kendilerini endişeye sevk ettiğini aktardı.

Çocukların bazen karşısındakinin durumuna acımasızca yaklaşabildiğini vurgulayan Güneş, "Oğlum nihayetinde büyüyecek. İnsanlar, görme engelli olursa onu üzebilirlerdi. Ben henüz çocukken olgun olmayı öğrendim. Arkadaşlarım tarafından üzüldüğümde onların öyle davranabileceklerini düşündüm. Her zaman onlardan daha büyükmüşüm gibi davranmak zorunda kaldım. Çocuğumun da aynı şeyleri yaşamasından çok korktum" diye konuştu.

Güneş, bu düşünceler nedeniyle çok stresli bir hamilelik yaşadığına işaret ederek, oğlunun sağlıklı dünyaya gelmesi için Allah'a çok dua ettiğini kaydetti.

Kokusunu derinden hissetti

Oğlunun, karnındaki konumunu ultrasonla görmeyi çok arzuladığını anlatan Güneş, şöyle devam etti:

"Bebeğimin kalp sesini duymanın sevincini yaşarken, onu görememenin üzüntüsü içerisinde oldum. Bir annenin evladını görememesi çok zor bir duygu. Ama her anne gibi, onun varlığını hissetmek bana tarifi imkansız şeyler yaşattı. Bebeğimin ultrason görüntülerini saklıyorum. Büyüdüğünde 'ben seni göremedim ama sen anne karnındayken böyleydin' demek için... Doğum sonrası kendime geldiğimde bebeğimin kokusunu derinden hissettim. Bebeğime dokunmak ve onun kokusunu hissetmek beni çok etkiledi. Oğlumu göremesem de benim canımdan bir parça. Sağlıklı dünyaya geldiği için mutluyuz."

Güneş, bebeğinin bakımı konusunda annesinden destek aldığını ifade etti.

Hastanenin Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hayati Arık ise gayet sağlıklı olan bebeğin, göz sağlığı açısından da bir sıkıntısı olmadığını söyledi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Kadının Gözünden Anne Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement