Gözaltına Alınan Polisler Güvenlik Önlemleri Altında Adliye'ye Getirildi - Son Dakika
Güncel

Gözaltına Alınan Polisler Güvenlik Önlemleri Altında Adliye'ye Getirildi

Gözaltına Alınan Polisler Güvenlik Önlemleri Altında Adliye\'ye Getirildi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli ile birlikte 8 ilde Emniyet mensuplarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan aralarında müdür, amir ve memur bulunan 11 polis, Kocaeli Adliyesi'ne getirildi.

10.11.2014 13:02

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli ile birlikte 8 ilde Emniyet mensuplarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan aralarında müdür, amir ve memur bulunan 11 polis,  Kocaeli Adliyesi'ne getirildi.

Cumartesi günü sabahı Kocaeli, İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Sivas, Bitlis, Gümüşhane ve Ardahan'da düzenlenen operasyon kapsamında 11 müdür, amir ve polis, evlerinde aramalar yapıldıktan sonra gözaltına alındı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan polisler bugün Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. Kocaeli Adliyesi girişinde polisin önlem aldığı dikkat çekerken, gözaltına alınan polislerin yakınları da sabah erken saatlerde akın Adliyeye etti. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında minibüsle getirilen polisler adliye binasına arka kapıdan alındı.

"KARDEŞİM SUÇSUZDUR"

Gözaltına alınan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube eski Müdürü Özgür Nikbay'ın ağbeyi Uğur Nikbay son dönemde Türkiye'de yapılan operasyonlarla vatansever gençlerin gözaltına alındığını öne sürerek şöyle dedi:

"Bunların tek suçlarının; vatanı, milletini sevmek ve görevini layıkıyla yapmak olduğunu düşünüyorum. Kardeşim 3 ay önce görevden uzaklaştırıldı. Bu kişi 6 yıl ABD'de eğitim almış doktoralı şube müdürüdür. Arkasından da tutuklama kararıyla buraya getiriyorsunuz. Dün saat 9 da evine baskın yapılarak 4 saat boyunca 9 kişi arama yaptı. 9 kişi 4 saat o evde ne arar? Bunlar yıldırma ve korkutma politikasıdır. Adalet yerini bulacaktır biz bugün bunların salınacağını düşünüyoruz."

Gözaltına alınan Özgür Nikbay'ın oğlu Burak Nikbay da, "Babamla bugüne kadar gurur duyduk. Daha önce hiç yanlış bir iş yapmadı. Bize ayırmadığı vakti vatanı ve milleti için ayırdı. Baskın sırasında ben evde değildim. Kursum vardı. Babamın sonuna kadar arkasındayız." dedi.

"EVDE 4 SAAT ARAMA YAPTILAR"

Kocaeli İstihbarat Şube eski Müdürü olarak görev yapan Özgür Nikbay'ın eşi Çamay Nikbay, "Eşimle gurur duyuyorum. Yanlış yaptığı hiçbir iş yok. Aramalar yapılırken evdeydim. 4 saat arama yaptılar. Bir CD bir de wirrles cihazını aldılar. Gözaltına almıcaz dediler sonra ertesi gün gözaltına aldılar. İçimiz rahat. Eşim güzel işler yaptı. Vicdanen rahatsız. Serbest kalacaklarını düşünüyorum." - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gözaltına Alınan Polisler Güvenlik Önlemleri Altında Adliye'ye Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement